Maakindustrie

Branche

Maakindustrie

Industry 4.0

Industry 4.0 maakt de Smartfactory mogelijk. Binnen de Smartfactory worden machines en systemen gekoppeld en uitgelezen. Dit creëert inzicht in wat er daadwerkelijk in de fabriek gebeurd, waardoor processen geoptimaliseerd kunnen worden. Nieuwe kansen kunnen ontstaan door bijvoorbeeld kortere doorlooptijden en grotere efficiency van mensen en middelen.
Peter
Peter (Directeur Business Development)

Internet of Things, Data-integratie en Cloud-computing zijn de 3 grootste pijlers binnen Industry 4.0. Alle drie met het overkoepelende doel: de juiste informatie beschikbaar voor de juiste medewerker op het juiste moment!

ICT-Maturity

Onze dienstverlening is ingedeeld volgens het ICT-Maturity model, waarin onderscheid gemaakt wordt in basisdienstverlening, verbeteren met ICT en innoveren met ICT. De basis is nodig om te kunnen verbeteren met ICT en uiteindelijk de volgende stap tot innoveren te zetten. Als we deze verdeling leggen op de drie pijlers die wij zien binnen Industry 4.0, komt het onderstaande figuur tot stand.

 

Cloud-computing

Laten we voorop stellen dat Cloud-computing geen doel op zich is. Veel organisaties in de Maakindustrie werken nog met een lokale infrastructuur. Daar kunnen wij uiteraard ook prima mee omgaan. Cloud-computing is dus geen vereiste om de weg naar de Smartfactory te bewandelen, maar het maakt het wel gemakkelijker om data te koppelen en centraal beschikbaar te stellen. Dit helpt vervolgens om Data-integratie en de meerwaarde van Internet of Things (IoT) mogelijk te maken.

 

Internet of Things (IoT)

Verrijk uw data door middel van IoT. De machines in uw fabriek zijn gekoppeld met internet. De data die de machine als output geeft, importeren en interpreteren we in ons systeem. Het gaat dan bijvoorbeeld om gebruik, locatie, temperatuur, slijtage, eigenlijk alles wat er gemeten kan worden. Deze data wordt middels Data-integratie toegevoegd aan uw informatievoorziening. Hierdoor breidt u uw real-time informatie flink uit en kunt u enorme efficiëntie slagen behalen, zoektijd reduceren en looptijd beperken!

Data-integratie

Bij veel van onze klanten draaien verschillende systemen, waar vaak heel veel data in zit. Daarbij zien we ook dat onze klanten zich vaak onbewust zijn van al deze data en de waarde hiervan. Maar hoe krijgt u de juiste informatie beschikbaar voor de juiste medewerker op het juiste moment? Daar komt Data-integratie om de hoek kijken.

Er zijn veel mogelijkheden met de hoeveelheid informatie die vaak al beschikbaar is. Alleen is deze informatie verdeeld in verschillende systemen, waarbij we vaak een duidelijk onderscheid zien tussen systemen en informatie die beschikbaar is voor de fabriek versus kantoor. Terwijl juist de informatie uit de fabriek (de voortgang van het productieproces) enorm waardevol is voor medewerkers op kantoor (orderverwerking). Met Data-integratie worden al deze informatiestromen gekoppeld en op een overzichtelijke manier voor de juiste medewerker én op het juiste moment weergegeven.

 

Stappen om te komen tot Data-integratie:

  • Digitaliseer uw fabriek
  • Gegevens uit verschillende databronnen samenvoegen, verrijken en opschonen
  • Eenduidige weergaven
  • Verrijk uw data met IoT

 

Data-integratie biedt vele voordelen:

  • Altijd beschikking over realtime data
  • Minder foutmarges in de productie
  • Snellere bedrijfsprocessen en communicatie door de integratie met eigen systemen
  • Vanaf elk systeem, voor elke medewerker, direct inzicht in informatie

Klanten in de maakindustrie

Deze klanten gingen u voor.

Onze diensten voor de maakindustrie

Laat u inspireren

We nemen u graag mee in alles wat wij zien gebeuren in de markt en waarin wij toegevoegde waarde zien voor onze klanten. Dit doen we door onze expertise uitvoerig en proactief met u te delen. Oók als we niet bij u aan tafel zitten.