On-premise cloud

On-premise

Oplossing: Infrastructuur en cloud

On-premise

On-premise

Wanneer iets on-premise staat, staat het volledig op een eigen locatie. On-premise betekent dus dat de software binnen de eigen ICT-infrastructuur wordt geplaatst. Het grote verschil met cloud computing is dat software op eigen servers staat in plaats van externe servers.

Wat betekent on-premise?

De letterlijke betekenis van on-premise is op locatie of ter plaatse. On-premise software is geïnstalleerd op servers in het eigen bedrijfspand. Zowel de software als de hardware zijn hierbij eigendom van uw organisatie en dus niet van een externe partij. U staat bij een on-premise oplossing volledig in voor het beheer, de beveiliging en het onderhoud van de hardware en software.

Combinatie van on-premise en cloud

Waar on-premise eerst de meest gebruikte methode was, vindt er nu steeds meer een overgang plaats naar cloud computing. Steeds meer organisaties kiezen voor een private cloud of een public cloud. Bij deze oplossingen heeft u minder in eigen hand. Er is ook een combinatie van on-premise en cloud oplossingen mogelijk. Per systeem of pakket kiezen we voor u de beste oplossing. Vervolgens schaffen we de benodigde hardware aan, zodat u optimaal gebruik kan maken van de ICT-omgeving.

Voordelen van on-premise

  • Controle: Behoud met on-premise oplossingen zelf de volledige controle over uw ICT-infrastructuur.
  • Zelf opschalen: Bepaal zelf wanneer u updates en/of aanpassingen doorvoert.
  • Implementatie: Behoud controle over het implementatieproces en pas dit aan naar de wensen van uw organisatie.
  • Personalisatie: Personaliseer de oplossing geheel naar uw wensen en behoeften.
  • Beveiliging: Houd de beveiliging van data in eigen handen.
  • Onafhankelijk: Laat systemen draaien op eigen servers en zorg dat u niet afhankelijk bent van externe partijen.

Meer weten?

Neem contact op met Emile

Download de whitepaper

Meer weten over het verschil tussen on-premise, public cloud, private cloud en hybrid cloud? Lees er alles over in deze whitepaper!

Onze partners

Iedere dag het beste resultaat behalen voor onze klanten, dat doen wij niet alleen. Bij DataByte werken we samen met verschillende partners en leveranciers. 

Laat u inspireren

We nemen u graag mee in alles wat wij zien gebeuren in de markt en waarin wij toegevoegde waarde zien voor onze klanten. Dit doen we door onze expertise uitvoerig en proactief met u te delen. Oók als we niet bij u aan tafel zitten.