SentinelOne Endpoint Detection and Response

Managed EDR

Dienst: Moderne werkplek

Managed EDR

Managed EDR met SentinelOne

Steeds meer organisaties zijn voor de primaire processen afhankelijk van een optimaal functionerend ICT-systeem. De noodzaak om deze ICT-systemen optimaal te beveiligen, groeit continu. Het aanvalsoppervlak is de laatste tijd sterk toegenomen, waardoor beveiliging nóg belangrijker wordt.

EDR-security met SentinelOne

Basis beveiligingsvoorzieningen zoals een firewall en een antivirusoplossing blijken in steeds meer situaties niet meer voldoende om cryptovirussen of andere datagerichte aanvallen te elimineren. Standaard antivirusoplossingen werken op basis van een database met daarin de technische kenmerken van bekende virussen. Een virus moet dus eerst bekend zijn in de database, voordat deze wordt afgevangen door de antivirusoplossing.

Een alternatief voor deze basis antivirusoplossing is een endpoint detection and response systeem (EDR). Het EDR-systeem van SentinelOne analyseert het gedrag van werkplekken en servers en acteert bij afwijkend gedrag op endpoints (servers, werkstations, laptops of mobiele telefoons). Een voorbeeld hiervan is het gedrag van een cryptovirus. Een cryptovirus wijzigt via achtergrondprocessen heel snel veel bestanden. Dit gedrag is afwijkend van het normale gedrag op een endpoint. Het virus wordt op basis van het gedrag herkend en geblokkeerd. Dankzij Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML) herkent SentinelOne bedreigingen nog vóórdat de aanval plaatsvindt.

Versleutelde bestanden herstellen met SentinelOne

DataByte kan de versleutelde bestanden bij een aanval in de meeste gevallen herstellen. Deze dienst is gebaseerd op de technologie van SentinelOne, de koploper als het gaat om EDR-oplossingen. Veel meldingen worden gerapporteerd naar het centrale dashboard van DataByte. Vanuit dit dashboard handelt ons NOC team de gesignaleerde bedreigingen af.

Cyberaanvallen vaststellen en rapporteren

Aansluitend op deze dienstverlening werkt DataByte binnen de Interstellar groep samen met DataExpert. DataExpert is gespecialiseerd in het forensische gedeelte en stelt de bron van de cyberaanval vast en rapporteert de kwetsbaarheden in de getroffen systemen om herhaling te voorkomen.

Ervaar de voordelen van Endpoint Detection and Response:

ICT-security
Meer weten?

Neem contact op met Martijn (Innovatie Manager)

EDR anti ransomware

Anti-ransomware

SentinelOne biedt complete bescherming tegen ransomware. Daarnaast beschermt SentinelOne ook tegen andere bekende en onbekende cyberaanvallen.

Overzichtelijk dashboard EDR

Continue monitoring

SentinelOne’s overzichtelijke dashboard wordt in de gaten gehouden door ons
NOC-team vol specialisten. Zij volgen meldingen uit het systeem op.

EDR eenvoudig in gebruik

Eenvoudig in gebruik

Medewerkers worden niet gestoord met updates of scans tijdens het werken en u weet dat security of compliance niet in gevaar wordt gebracht.

AVG verbetering met EDR

AVG-verbetering

Met de zelflerende oplossing van SentinelOne beschermt u gegevens en data en bent u beter beschermd tegen datalekken.

Active EDR SentinelOne

Active EDR

SentinelOne grijpt zelf in bij een aanval.
Er is dus geen primaire tussenkomst nodig van medewerkers, derde partijen of andere tools.

Betaalbaar endpoint detectrion and response

Schaalbaar en betaalbaar

Uitbreiding van uw beveiliging is altijd mogelijk. De oplossing is erg betaalbaar vergeleken met ransomware losgeld en de herstelschade van cyberaanvallen.

Onze partners

Iedere dag het beste resultaat behalen voor onze klanten, dat doen wij niet alleen. Bij DataByte werken we samen met verschillende partners en leveranciers. 

Laat u inspireren

We nemen u graag mee in alles wat wij zien gebeuren in de markt en waarin wij toegevoegde waarde zien voor onze klanten. Dit doen we door onze expertise uitvoerig en proactief met u te delen. Oók als we niet bij u aan tafel zitten.