Data omzetten tot informatie

Functioneel beheer

Dienst: Verbeteren met ICT

Functioneel beheer

Functioneel beheer: haal meer uit beschikbare middelen 

Verbeter de processen en de inrichting van uw informatievoorziening continu. Zo haalt u meer uit uw beschikbare middelen. Er zijn verschillende redenen die vragen om een optimalisatie van uw informatievoorziening: uw bedrijfsproces verandert of de ondersteuning van de bedrijfsprocessen kan beter en efficiënter. Onze Functioneel beheerder vertaalt deze wensen en problemen naar oplossingen.   

Een functioneel beheerder voor uw organisatie

De functioneel beheerder is op de hoogte van de processen en informatiestromen binnen uw organisatie. Door onze kennis van processen halen wij meer uit uw beschikbare middelen. Zodat u zich kunt richten op uw primaire werkzaamheden. 

Nieuwe functionaliteiten

Naast de vragen die wij voor u behandelen, nemen wij het initiatief u proactief te informeren wanneer er nieuwe functionaliteiten zijn die voor u interessant kunnen zijn. Zo helpen wij klanten ICT in te zetten om de interne processen te verbeteren 

Onze aanpak in functioneel beheer

Om een optimale verbeterslag te maken binnen uw informatievoorziening, doorlopen wij een aantal stappen.

  • Specificeren

Wij vertalen de gewenste veranderingen in functionaliteit, naar inhoudelijke of niet-inhoudelijke oplossingsrichtingen. Deze richtingen leggen wij vast voor de verdere realisatie van de geautomatiseerde informatievoorziening. 

  • Vormgeven

Tijdens het vormgeef proces zetten we relevante documentatie voor u op voor het beheer van het informatiesysteem.  Dit zijn bijvoorbeeld procedures, werkinstructies en handleidingen. 

  • Toetsen en testen 

Dit heeft als doel ervoor te zorgen dat de gewenste veranderingen vlekkeloos in de organisatie worden doorgevoerd. Gebruikte instrumenten, hulpmiddelen en andere ondersteuningsvormen worden getest en getoetst. 

  • Voorbereiden transitie 

Tijdens het voorbereiden bekijken we alle randvoorwaarden nog een keer zorgvuldig en doen we de laatste check voordat de nieuwe/ gewijzigde functionaliteiten door uw medewerkers geadopteerd kunnen worden. 

Adviseur Martijn

Meer weten?

Neem contact op met Martijn (Software Manager)

Succesverhaal over functioneel beheer

Onze partners

Iedere dag het beste resultaat behalen voor onze klanten, dat doen wij niet alleen. Bij DataByte werken we samen met verschillende partners en leveranciers. 

Laat u inspireren

We nemen u graag mee in alles wat wij zien gebeuren in de markt en waarin wij toegevoegde waarde zien voor onze klanten. Dit doen we door onze expertise uitvoerig en proactief met u te delen. Oók als we niet bij u aan tafel zitten.