Security advies en workshop

Security advies

Oplossing: Security services

Security advies

Security advies

Hoe afhankelijk is uw organisatie van een goed werkende ICT-omgeving? Een cyberaanval heeft veel impact op organisaties, bedrijfsprocessen, medewerkers en klanten. Niet alleen het aantal cyberincidenten, maar ook de gevolgen ervan nemen snel toe. Een traditionele beveiliging volstaat door de snelle veranderingen op het gebied van cybercrime niet meer.
Benieuwd naar de ontwikkelingen op het gebied van ICT-security en de impact hiervan op uw organisatie? Wij geven u graag security advies op basis van een nulmeting en onze security workshop.

Nulmeting voorafgaand aan de workshop

Om de workshop zo specifiek en nuttig mogelijk te maken voor uw organisatie, vindt er eerst een nulmeting plaats op uw omgeving. De resultaten uit deze nulmeting nemen we mee in de workshop en vertalen we direct naar concrete adviezen. Voor de nulmeting gebruiken we een Cyber Security Assessment Tool (CSAT) waarbij alle omgevingen worden onderzocht en beoordeeld. Een CSAT-nulmeting bestaat uit:

 • Onderzoek van het hele bedrijfsnetwerk en Microsoft 365 en Azure omgeving
 • Inzicht verkrijgen in mogelijke kwetsbaarheden
 • Check of Windows veilig is geconfigureerd
 • Onderzoek naar het patchmanagement van apparaten
 • Controle van de administratieve permissies en externe gebruikers in Microsoft 365, Teams en SharePoint

Het assessment brengt zo precies in beeld wat zwakke plekken zijn binnen uw organisatie. Hieruit volgt een gedetailleerde rapportage met scores, bevindingen en aanbevelingen, inclusief duidelijke technologische en procedurele maatregelen. Ons advies is zelfs om dit assessment periodiek uit te voeren, aangezien cyberaanvallen en malware zich continu blijven ontwikkelen.

Security workshop

De security workshop is gericht op beleidmakers, directie en/of management van organisaties. Deze interactieve workshop komt het best tot zijn recht wanneer alle belangrijke afdelingen of processen vertegenwoordigd zijn. De workshop zorgt voor bewustzijn over relevante onderwerpen en ontwikkelingen en legt een basis voor de maatregelen die nodig zijn om uw ICT-omgeving te optimaliseren.

Voordelen van het security advies:

 • Inzicht in de hele omgeving: Onderzoek met de CSAT-nulmeting uw hele bedrijfsnetwerk, Microsoft 365 en Azure omgeving.
 • Zwakke plekken inzichtelijk: Ontdek wat zwakke plekken op het gebied van security binnen uw organisatie zijn.
 • Gedetailleerde rapportages: Ontvang na de nulmeting een rapportage met scores, bevindingen en aanbevelingen.
 • Meer bewustzijn over cyber security: Creëer met de security workshop meer bewustzijn onder beleidmakers over relevante onderwerpen en ontwikkelingen.
 • Concreet advies: Ontvang concrete adviezen naar aanleiding van de CSAT-nulmeting én de security workshop.
 • Betere ICT-beveiliging: Volg de adviezen direct op en beveilig uw organisatie beter tegen incidenten en de negatieve gevolgen daarvan.

Meer weten?

Neem contact op met Emile

Uw organisatie optimaal beveiligen?

Download de whitepaper ICT-security en ga er direct mee aan de slag!

Succesverhalen over security advies

Onze partners

Iedere dag het beste resultaat behalen voor onze klanten, dat doen wij niet alleen. Bij DataByte werken we samen met verschillende partners en leveranciers. 

Laat u inspireren

We nemen u graag mee in alles wat wij zien gebeuren in de markt en waarin wij toegevoegde waarde zien voor onze klanten. Dit doen we door onze expertise uitvoerig en proactief met u te delen. Oók als we niet bij u aan tafel zitten.