Pentesting security

Pentesting

Oplossing: Security services

Pentesting

DataByte en Pinewood

Pentesting

Veel organisaties investeren in beleid en maatregelen om data en systemen te beveiligen. Maar hoe goed beschermen deze maatregelen uw organisatie écht? Met een pentest of penetratietest van Pinewood (onderdeel van Interstellar) wordt een hack gesimuleerd, maar dan gecontroleerd en in overeenstemming met uw organisatie. U ontvangt hierna een rapport waarin alle risico’s en verbeterpunten vermeld staan. Verbeter uw omgeving aan de hand van dit rapport en zorg voor optimale beveiliging tegen hackers die kwade bedoelingen hebben.

Inzicht in beveiliging met een penetratietest

Een pentest of penetratietest geeft u direct inzicht of u veilig bent. U ontvangt een rapport met beveiligingsrisico’s en concrete adviezen om uw weerbaarheid te vergroten. Hierbij gaat het zowel om technische als beleidsmaatregelen. De pentesters van Pinewood zijn experts in informatiebeveiliging en hebben ervaring in de meest complexe netwerken en uiteenlopende systemen. Met deze brede kennis, expertise en certificeringen zoals OSCP, bent u verzekerd van betrouwbaar advies.

Laat uw omgeving testen door een ethisch hacker

Er zijn verschillende soorten pentesten die u verder helpen in het beschermen van uw organisatie. Een blackbox pentest wordt gedaan met minimale voorkennis en enkel openbaar beschikbare informatie, maar een whitebox pentest is een onderzoek waarbij de ‘hacker’ beschikt over alle relevante informatie. Daarnaast is er ook nog continuous pentesting, waarbij we op geautomatiseerde wijze kwetsbaarheden in kaart brengen. Ook een pentest op endpoints behoort tot de mogelijkheden. Daarbij worden devices getest op kwetsbaarheden om het risico van misbruik en verlies van data te beperken.

Pentest voor uw organisatie

Per test doen we eerst een intake, waarbij de scope van de test bepaald wordt en het type pentest wordt uitgekozen. We maken altijd een vertaling gemaakt naar concrete verbetermaatregelen. Zo is uw organisatie beter beschermd tegen hackers die wel kwade bedoelingen hebben.

Voordelen van pentesting

  • Inzicht in uw organisatie: Krijg inzicht in kwetsbaarheden binnen uw organisatie, over techniek én beleid.
  • Verschillende pentesten: Kies de pentest die het best past bij uw doelstellingen.
  • Uw organisatie centraal: Ontvang een rapport met daarin adviezen specifiek voor uw omgeving.
  • Concrete adviezen: Ga direct aan de slag met de adviezen uit het rapport dat u ontvangt na de pentest.
  • Betrouwbaar: Laat de pentest uitvoeren door de onafhankelijke specialisten van Pinewood.
  • Optimaal beschermd: Vertaal de kwetsbaarheden en adviezen naar actiepunten en zorg dat uw organisatie optimaal beveiligd is.

Meer weten?

Neem contact op met Emile

Uw organisatie optimaal beveiligen?

Download de whitepaper ICT-security en ga er direct mee aan de slag!

Succesverhaal over pentesting

Onze partners

Iedere dag het beste resultaat behalen voor onze klanten, dat doen wij niet alleen. Bij DataByte werken we samen met verschillende partners en leveranciers. 

Laat u inspireren

We nemen u graag mee in alles wat wij zien gebeuren in de markt en waarin wij toegevoegde waarde zien voor onze klanten. Dit doen we door onze expertise uitvoerig en proactief met u te delen. Oók als we niet bij u aan tafel zitten.