Cloud printing

Oplossing: Moderne werkplek

Cloud printing

Cloud printing

Veel organisaties maken nog steeds gebruik van lokale printservers. Die zijn kostbaar, hebben veel onderhoud nodig en zitten gecompliceerd in elkaar. Overstappen naar cloud printing? Printix maakt printen zonder lokale server mogelijk!

Cloud printing met Printix

Met Printix print u flexibel, schaalbaar en gebruiksvriendelijk via de cloud. Printix bestaat uit twee onderdelen: een beheerportaal en de Printix-Client App. Het beheerportaal neemt het volledige printerbeheer uit handen van uw ICT-beheerder. Medewerkers gebruiken de Printix-Client App en kunnen zo altijd en overal veilig printen. Door Printix kunt u afscheid nemen van uw lokale printserver. Zo bent u een stap dichterbij volledige overgang naar de cloud.

Printermanagement voor uw moderne werkplek

Met Printix wordt printen makkelijker dan ooit. Nadat het portaal is opgezet zoekt de software zelf naar printers en printernetwerken. Deze worden naar de cloud verplaatst, waar de beheerder netwerken kan beheren en aanpassen.

Makkelijk en veilig printen

Medewerkers loggen één keer in met hun Microsoft account om toegang te krijgen tot de printers. Zij kunnen vervolgens eenvoudig printopdrachten uitvoeren. Een printopdracht kan ook in de wachtrij geplaatst worden. De medewerker activeert deze vervolgens via de mobiele Printix app bij de juiste printer om het bestand af te drukken. Wel zo veilig!
De toegang tot printers wordt verleend aan gebruikersgroepen die zijn opgesteld op basis van gebruikersprofielen. Integratie met Azure Active Directory en G Suite biedt verdere toegangs- en besturingsfuncties voor het implementeren en beheren van uw printomgeving.

Voordelen van cloud printing

  • Gebruiksgemak: Log één keer in met Single Sign-On om toegang te krijgen tot printers.
  • Geen servers nodig: Bespaar op serverbeheer, licentiekosten en hardware op locatie en maak volledige overgang naar de cloud mogelijk.
  • Flexibel en schaalbaar: Betaal per gebruiker per maand voor Printix.
  • Centraal printbeheer: Configureer en beheer printers, afdrukwachtrijen en printerstuurprogramma’s in de cloud.
  • Werkt met alle printers: Investeren in nieuwe printers of printconnectoren is niet nodig.
  • Altijd en overal veilig printen: Print vanaf elke locatie, ongeacht het formaat van de organisatie of het merk of type printer.

Meer weten?

Neem contact op met Emile

Onze partners

Iedere dag het beste resultaat behalen voor onze klanten, dat doen wij niet alleen. Bij DataByte werken we samen met verschillende partners en leveranciers. 

Laat u inspireren

We nemen u graag mee in alles wat wij zien gebeuren in de markt en waarin wij toegevoegde waarde zien voor onze klanten. Dit doen we door onze expertise uitvoerig en proactief met u te delen. Oók als we niet bij u aan tafel zitten.