Security awareness training

Security awareness training

Oplossing: Security services

Security awareness training

DataByte en DataExpert

Security awareness training

Cybercrime zoals ransomware en phishing vormen voor veel organisaties een grote bedreiging. Ongeveer 80% van alle cyberincidenten is te herleiden naar een menselijke fout en uit onderzoek van het Ministerie van Economische Zaken blijkt dat zeven op de tien medewerkers in Nederland zich weinig tot geen zorgen maakt over online veiligheid op het werk. De kans op incidenten door menselijk handelen minimaliseren? Creëer security awareness binnen uw organisatie.

Workshop cybercrime en cybersecurity awareness volgen

De workshop cybercrime en cybersecurity awareness van DataExpert (onderdeel van Interstellar) maakt medewerkers bewust(er) van de gevaren en gevolgen van cybercrime. De training bestaat uit één dag met drie interactieve sessies van twee uur voor verschillende groepen medewerkers binnen uw organisatie. Per sessies verleggen we de accenten, afhankelijk van de functiegroep van de deelnemers.

Waaruit bestaat de training over security awareness?

Bij iedere sessie is er aandacht voor trends en relevante wetgeving. Medewerkers krijgen inzicht in hoe ze moeten handelen, maar ze worden zich ook bewust van de verantwoordelijkheid die zij dragen. De sessies zijn erg interactief. Er worden stellingen behandeld en medewerkers krijgen de ruimte om vragen te stellen. Per sessie kunnen maximaal 25 medewerkers deelnemen, waarbij een indeling gemaakt wordt op homogene groepen qua werkzaamheden. Zo richten we de trainingen zo specifiek mogelijk in en zijn ze het meest nuttig voor uw organisatie in de strijd tegen cybercrime.

Voordelen van een security awareness training

  • Up-to-date: Blijf op de hoogte van trends en wetgeving rondom cybercrime.
  • Inzicht in risico’s: Geef medewerkers inzicht in de risico’s en gevolgen van cybercrime.
  • Interactief: Laat medewerkers met elkaar in gesprek gaan over relevante thema’s.
  • Gepersonaliseerd: Verdeel medewerkers in homogene groepen om de sessies zo relevant mogelijk te maken.
  • Online of klassikaal: Volg de training online, klassikaal of op een door u gekozen locatie.
  • Bescherming: Geef medewerkers inzicht in de verantwoordelijkheden die zij hebben en verklein zo de kans op incidenten door menselijk handelen.

Meer weten?

Neem contact op met Emile

Direct aan de slag met security awareness?

Download de whitepaper en ga direct aan de slag met concrete tips om het veiligheidsbewustzijn binnen uw organisatie te stimuleren.

Onze partners

Iedere dag het beste resultaat behalen voor onze klanten, dat doen wij niet alleen. Bij DataByte werken we samen met verschillende partners en leveranciers. 

Laat u inspireren

We nemen u graag mee in alles wat wij zien gebeuren in de markt en waarin wij toegevoegde waarde zien voor onze klanten. Dit doen we door onze expertise uitvoerig en proactief met u te delen. Oók als we niet bij u aan tafel zitten.