Incident response security

Incident response

Oplossing: Security services

Incident response

DataByte en DataExpert

Incident response

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Maar wat als uw organisatie tóch getroffen wordt door een cyberincident? Hoe reageert u?
Wees voorbereid en beperk de schade in tijd en middelen na een cyberincident met incident response.

Goed voorbereid met incident response

Met incident response staat het DataExpert Cyber Emergency Response Team (DE-CERT) vol ervaren specialisten voor u klaar om u bij te staan bij incidenten. Het DE-CERT maakt risico’s en gevolgen snel inzichtelijk en coördineert de benodigde acties. Alles met het doel om uw organisatie zo snel en volledig mogelijk te herstellen!

Ondersteuning van het Cyber Emergency Response Team

Het DE-CERT is 24 uur en 7 dagen per week beschikbaar om te helpen bij een cyberincident. Incident response gaat verder dan alleen technische zaken. We stellen communicatievoorbeelden beschikbaar, helpen u met aangifte (bij de politie en Autoriteit Persoonsgegevens) en adviseren over procesverbeteringen om herhaling te minimaliseren. Specialisten in het DE-CERT beschikken over benodigde veiligheidsscreenings en DataExpert (onderdeel van Interstellar) is een erkend particulier onderzoeksbureau (POB) door het Ministerie van Justitie en Veiligheid onder POB nummer 1773.

Incident response retainer

Op zoek naar meer zekerheid? Sluit een incident response retainer af!
Deze overeenkomst biedt een solide basis om bij incidenten snel en adequaat te kunnen handelen. We nemen hierbij meerdere malen per jaar uw bedrijfsomgeving, eventuele (cyber)risico’s en uw incident response plan met u door. Tevens ontvangt u een vaste (gereduceerde) tariefkaart en worden voorwaarden en condities vooraf afgestemd. Door deze gedegen voorbereiding handelen we bij een incident nog sneller en efficiënter.

Voordelen van incident response

  • Betrouwbaar: Ontvang hulp van specialisten die gescreend zijn en werken voor een door het Ministerie van Justitie en Veiligheid erkend onderzoeksbureau.
  • Altijd beschikbaar: Schakel het DE-CERT 24/7 in wanneer u te maken krijgt met een incident.
  • Bedrijfscontinuïteit: Beperk dataverlies en hersteltijd, waardoor u bedrijfscontinuïteit niet in gevaar door een cyberincident.
  • Procesverbetering: Ontvang advies om herhaling van incidenten zoveel mogelijk te voorkomen.
  • Goed voorbereid: Leg met incident response retainer een solide basis en handel snel en adequaat wanneer u getroffen wordt.
  • Vast aanspreekpunt: Word na een cyberincident bijgestaan door een regievoerder die als spin in het web alle onderdelen aanstuurt en u op de hoogte houdt van vorderingen.

Meer weten?

Neem contact op met Emile

Uw organisatie optimaal beveiligen?

Download de whitepaper ICT-security en ga er direct mee aan de slag!

Onze partners

Iedere dag het beste resultaat behalen voor onze klanten, dat doen wij niet alleen. Bij DataByte werken we samen met verschillende partners en leveranciers. 

Laat u inspireren

We nemen u graag mee in alles wat wij zien gebeuren in de markt en waarin wij toegevoegde waarde zien voor onze klanten. Dit doen we door onze expertise uitvoerig en proactief met u te delen. Oók als we niet bij u aan tafel zitten.