BOZ Group: Op weg naar de slimme fabriek

Case

BOZ Group

Op weg naar de slimme fabriek

Combinatie van de slimme fabriek en Industry 4.0

Waarom de BOZ Group voor DataByte kiest

  • Een echte ICT-partner.
  • Open communicatie.
  • Vaste contactpersonen.
  • Kennis van zaken.

In totaal heeft BOZ Group gemiddeld 95 medewerkers in dienst. Corné: “Qua bedrijfsgrootte passen wij optimaal bij DataByte.”

Waarom de BOZ Group voor DataByte kiest

  • Een echte ICT-partner.
  • Open communicatie.
  • Vaste contactpersonen.
  • Kennis van zaken.

In totaal heeft BOZ Group gemiddeld 95 medewerkers in dienst. Corné: “Qua bedrijfsgrootte passen wij optimaal bij DataByte.”

Over BOZ Group

“Wij zitten in de metaalbewerking en zijn gespecialiseerd in plaatbewerking”, aldus Corné van Opdorp, algemeen en commercieel directeur van BOZ Group. “Daarnaast is hier engineering bij gekomen, waarin we ook zelf de tekeningen ontwerpen. We kunnen nu ook platen een kleurtje geven en kunnen de montage uitvoeren.” BOZ Group is dus in staat om invulling te geven aan het volledige proces op het gebied van plaatbewerking.”

BOZ Group en DataByte

“Ik ben tweede generatie, heb hier mijn vader opgevolgd als directeur. Met BOZ Group zijn wij al zo’n twintig jaar klant bij DataByte”, aldus Corné.

De slimme fabriek is voor BOZ Group erg belangrijk. “DataByte heeft bij ons alle servers vervangen en een hele virtuele omgeving ontworpen. Ook de bekabeling van de machines om ze aan te sluiten op het netwerk is door DataByte gedaan”, zo zegt Corné van Opdorp. “Dat is eigenlijk al het voortraject voor de slimme fabriek.”

Een slimme fabriek worden, gaat natuurlijk niet over één nacht ijs. De automatisering in de fabriek is daarin erg belangrijk. Corné: “Daar speelt DataByte een belangrijke rol in. Zij adviseren ons welke techniek die we vandaag kopen, over vijf jaar nog steeds up-to-date is. Dat is van onschatbare waarde voor ons.”

DataByte heeft bij de BOZ Group dus alle servers vervangen. “Dat was een investering die zichzelf terug gaat verdienen”, zegt Corné van Opdorp. Door naar de slimme fabriek toe te werken komt er een hoop infrastructuur bij. Zo hangt er bij elke machine een interactief scherm, waar medewerkers alle informatie op kunnen vragen. Ook krijgt de machine een seintje zodra er data opgehaald moet worden. Hierdoor hoeven medewerkers niet meer naar een terminal te lopen, wat veel tijd en dus geld scheelt.

Daarnaast blijft de overige infrastructuur van BOZ Group gewoon draaien, zoals het netwerkbeheer wat door DataByte uitgevoerd wordt. “Wij zijn erg innovatief op het gebied van automatisering, wat óók in het voordeel van DataByte werkt. Zij hebben hier in 2015 een prachtige, unieke infrastructuur weggezet.”

Het project: de slimme fabriek

Een goede voorbereiding van een project is één van de belangrijkste onderdelen. Corné: “DataByte heeft een uitgebreid projectplan opgesteld en deze hebben we samen doorlopen. Dat was erg prettig.” Het uitgebreide projectplan liet zien wat er in welke stappen moest gebeuren en volgens Corné was het een erg helder plan.

“Wat DataByte echt goed doet, is het opleveren van het project in fases. Als er een fase wordt opgeleverd wordt er eerst getest. Dat resultaat wordt teruggekoppeld, eventuele verbeterpunten worden doorgevoerd en daarna wordt de fase pas vrij gegeven en kan de volgende stap worden genomen”, aldus Corné. Zo wordt een project naar volledige tevredenheid van de klant opgeleverd, en wordt ook aan de verwachting van de klant voldaan.

Corné van Opdorp: “Het gevoel bij DataByte is erg goed. De mensen waarmee ik werk, hebben kennis van zaken en eventuele knelpunten worden snel opgelost.” Dat is ook de reden dat de supportdesk door BOZ Group hoog beoordeeld wordt: kennis van zaken, snelle reacties en een goed contact. Peter Quist, interne systeembeheerder bij BOZ Group, deelt die mening: “De omgang is prettig en de engineers hebben verstand van zaken. Er wordt erg klantgericht gehandeld.”

Werken met de nieuwe techniek
Corné: “Alles wat opgeleverd is werkt prima.” Zo werken er reeds een aantal schermen bij de machines op de werkvloer, wat een belangrijke stap is in de strategie van BOZ Group: werken in een slimme fabriek. Ook maakt BOZ Group gebruik van een kloksysteem, waarin alle medewerkers in- en uitklokken.

Meer over onze dienstverlening bij BOZ Group: