Sharepoint

Adoptie

Dienst: Verbeteren met ICT

Adoptie

Adoptie: betrekken, voorbereiden, begeleiden

Wanneer uw organisatie gaat werken met nieuwe technologieën, wilt u dat uw medewerkers enthousiast zijn over het gebruik van deze moderne middelen en er graag mee willen werken. Adoptie, het omarmen en effectief gebruiken van nieuwe technologieën, is daarbij cruciaal.  

Adoptie is afhankelijk van een aantal kritische succesfactoren: 

  • Medewerkers vanaf de start betrekken bij de invoer van de nieuwe technologie 
  • De daadwerkelijke baten van de transitie dienen voor iedereen helder te zijn 
  • Heldere verwachtingen over de inzet van de nieuwe technologie 
  • Duidelijke communicatie over het verandertraject 
  • Hulp van key-users binnen de organisatie die de nieuwe technologie enthousiast uitdragen en andere collega’s helpen met gebruikersvragen  

Gefaseerd werken we samen aan een optimale adoptie 

Wij begeleiden uw medewerkers tijdens dit adoptieproces. De adoptieaanpak die wij hierin hanteren is gebaseerd op de Prosci methode. De naam Prosci is een samenvoeging van de woorden professional en sciences, die de wetenschappelijk onderbouwde en resultaatgerichte aanpak benadrukken. Volgens een aantal stappen zorgt onze methode dat de juiste acties op het juiste moment plaatsvinden en uw medewerkers de nieuwe technologie gaan omarmen.  

(Klik op onderstaande afbeelding om deze te vergroten)

Meer weten?

Neem contact op met Martine (Adoptie Consultant)

Succesverhaal over adoptie

Onze partners

Iedere dag het beste resultaat behalen voor onze klanten, dat doen wij niet alleen. Bij DataByte werken we samen met verschillende partners en leveranciers. 

Laat u inspireren

We nemen u graag mee in alles wat wij zien gebeuren in de markt en waarin wij toegevoegde waarde zien voor onze klanten. Dit doen we door onze expertise uitvoerig en proactief met u te delen. Oók als we niet bij u aan tafel zitten.