Onze geschiedenis

Meer dan 30 jaar ervaring en te jong om stil te staan!

John Heijnen richtte DataByte in 1987 op. Sinds die tijd hebben we veel meegemaakt, van een veranderende markt tot een recessie. We hebben alles overleefd door onze drive en visie. Klanten succesvol maken zit al jaren in ons DNA. Wij geloven in loyale collega’s, loyale klanten én loyale partners.

1987

DataByte is geboren

John Heijnen richt DataByte op vanuit de zolderkamer in zijn ouderlijk huis in Steenbergen. De enthousiaste ondernemer start met het schrijven van softwareprogramma’s, maar breidt zijn kennis van ICT snel uit.

1988

DataByte verhuist

Om klanten beter te ontvangen, verhuist een klein team van medewerkers naar de Van Bredastraat 2 in Steenbergen.

1992

DataByte groeit! Een 2e verhuizing is nodig

Vanwege een rap groeiend personeelsbestand is een verhuizing naar een ruimer pand aan de Zilverhoek 5 in Steenbergen noodzakelijk. DataByte is regionaal marktleider op het gebied van retail en PC-Privé projecten.

1996

Start zakelijke markt

DataByte start met de zakelijke dienstverlening voor het MKB en non-profit organisaties.

2003

DataByte blijft groeien. De 3e verhuizing is een feit.

Het personeelsbestand van DataByte blijft toenemen; inmiddels zijn er 40 medewerkers in dienst. Een verhuizing naar de huidige hoofdlocatie aan Drukkerij 3 is een feit.

2004

Uitbreiding dienstverlening met ASP/Datacenter

DataByte breidt het aanbod uit door de start van ASP/Datacenter-diensten.

Software op maat

2006

Uitbreiding dienstverlening met Software

DataByte breidt het aanbod uit door de start van de afdeling Software Ontwikkeling.

2007

Lancering Webshop B2B

DataByte lanceert de webshop www.databyteshop.nl. Tevens worden datacentra in gebruik genomen in Rotterdam en Amsterdam en de afdeling Software wordt opgericht.

2008

Uitbreiding dienstverlening met ICT in het onderwijs

Specialisten bij DataByte richten zich op ICT-dienstverlening in de onderwijssector.

2009

Uitbreiding dienstverlening met Telefonie

DataByte breidt het aanbod uit door de start van telefoniedienst Next2Data. Hier valt o.a. IP-Telefonie, mobiel en internet in. Later wordt dit een standaard onderdeel van het aanbod van DataByte.

2013

Introductie van Volution voor het onderwijs

DataByte introduceert het educatieve platform Volution dat scholen helpt gepersonaliseerd onderwijs te geven.

2014

Opening tweede vestiging!

DataByte maakt de overstap van dienstverlening aan particulieren naar B2B. Particuliere klanten kunnen voortaan bij samenwerkingspartner Informatique terecht. De opening van een tweede locatie in Berkel en Rodenrijs is een feest waard!

2016

Interne verbouwing laat DataByte nog beter zien

Het nieuwe interieur, waarin ‘transparantie’ de boventoon voert, toont nog beter wie DataByte is en wat DataByte doet voor klanten.

Jubileum DataByte

2017

DataByte bestaat 30 jaar!

De full service-organisatie op het gebied van ICT dat in 1987 is opgericht, viert feest! Zelfs de burgemeester van Steenbergen brengt een bezoek om deze verjaardag met ons te vieren.

Ook gingen we met de oprichter in gesprek over hoe hij terugkijkt op 30 jaar DataByte.

2021

DataByte is onderdeel geworden van Interstellar!

DataByte zet ‘the next step’! Vanaf 16 maart maken wij deel uit van Interstellar: een collectie van generalistische en specialistische IT-bedrijven. Onze gezamenlijke missie? ‘Wij worden de meest relevante IT-dienstverlener van Nederland.

2021

Tweede vestiging verhuisd naar Den Haag

De DataByte letters zijn niet langer zichtbaar in Berkel en Rodenrijs. Onze tweede vestiging is verhuisd en vanaf mei 2021 kunt u ons bezoeken op de Oude Middenweg 19 in Den Haag.

2022

DataByte en Datamex vormen strategische samenwerking

Door deze alliantie zijn onze 130 IT-professionals nog beter in staat om onze relaties te begeleiden in het digitale tijdperk waarin IT-vraagstukken steeds uitdagender en complexer worden. Op deze manier verstevigen wij onze leidende positie in Zuid-Nederland.

Laat u inspireren

We nemen u graag mee in alles wat wij zien gebeuren in de markt en waarin wij toegevoegde waarde zien voor onze klanten. Dit doen we door onze expertise uitvoerig en proactief met u te delen. Oók als we niet bij u aan tafel zitten.