Public cloud

Public cloud

Oplossing: Infrastructuur en cloud

Public cloud

Public cloud

Public cloud is een openbare cloud die door externe providers wordt aangeboden via het openbare internet. Wilt u besparen op kosten voor aanschaf, beheer en onderhoud van een cloud omgeving? Dan is dit een goede, schaalbare oplossing. De public cloud is namelijk eenvoudig op en af te schalen en snel te implementeren. Alle medewerkers kunnen vanuit elke plek in de public cloud, zolang er maar verbinding is met het internet.

Wat is een public cloud?

De public cloud is een cloud oplossing waarbij u gebruik maakt van een online infrastructuur die wordt aangeboden door externe providers zoals Google of Microsoft. Deze opslaglocatie voor bestanden en software is voor iedereen in de organisatie altijd en overal toegankelijk. De cloud aanbieder houdt de omgeving waarin u werkt up-to-date en zorgt ervoor dat deze goed beveiligd is. Zo bespaart u tijd en minimaliseert u de kosten voor het beheer van uw cloud omgeving. Public cloud is vanwege de snelle implementatie, makkelijke schaalbaarheid en het bijbehorende prijsmodel een populaire en gangbare variant van cloud computing.

Migreren naar een public cloud

Migreren naar een public cloud klinkt misschien als een eenvoudige stap, maar uit de praktijk blijkt dat alleen goede voorbereiding vertraging en onverwachte kosten kan voorkomen. Laat u daarom adviseren en begeleiden door onze specialisten tijdens dit proces. Zo bent u ervan verzekerd dat de cloud omgeving volledig aansluit bij de behoefte van uw organisatie.

Voordelen van public cloud:

  • Schaalbaarheid: Schaal eenvoudig op of af wanneer de behoefte binnen uw organisatie verandert.
  • Voordelig: Profiteer van een aantrekkelijk prijsmodel door een gedeelde cloud omgeving.
  • Beheersbaarheid: Voorkom extra beheerkosten en vertrouw op de expertise van de cloud aanbieder.
  • Soepele migratie: Migreer zonder problemen naar de cloud onder begeleiding van specialisten.
  • Geen onderhoud: Maak u niet druk om onderhoud, want de aanbieder zorgt dat uw cloud omgeving altijd up-to-date is.
  • Snelle implementatie: Rol de cloud oplossing snel uit binnen uw organisatie, omdat de omgeving al is ingericht door de externe provider.

Meer weten?

Neem contact op met Emile

Welke cloud past bij uw organisatie?

Download de whitepaper en lees meer over de voor- en nadelen van de verschillende soorten cloud oplossingen.

Onze partners

Iedere dag het beste resultaat behalen voor onze klanten, dat doen wij niet alleen. Bij DataByte werken we samen met verschillende partners en leveranciers. 

Laat u inspireren

We nemen u graag mee in alles wat wij zien gebeuren in de markt en waarin wij toegevoegde waarde zien voor onze klanten. Dit doen we door onze expertise uitvoerig en proactief met u te delen. Oók als we niet bij u aan tafel zitten.