Voordelen Power BI

De voordelen van Power BI

Inspiratie: kennisbank

Voordelen van Power BI 

  • Thom van Zundert
  • Leestijd: 5 minuten
  • 15-2-2021

6 voordelen van Power BI

In ons eerdere blog wordt inhoudelijk meer duidelijk over Power BI, maar wat zijn nu precies alle voordelen van Power BI? Mooie visualisaties, makkelijk informatie delen, overal waar u bent uw data bij de hand en nog veel meer voordelen van Power BI komen aan bod.

Voordelen van databronnen en databestanden

Er zijn verschillende redenen waarom wij u adviseren om Power BI te gebruiken. De voordelen van Power BI rondom databronnen en databestanden zijn de vele koppelingen en de grote databestanden die snel getoond kunnen worden (afhankelijk van uw internetverbinding).

Na het verwerken van de gegevens kunt u zelf eventueel nog wijzigingen aanbrengen om alles naar wens te modelleren.

Voordeel 1: Vele koppelingen met databronnen

Om te beginnen maakt Power BI de gewenste data uit uw softwarepakket toegankelijk. Let op: per software pakket is de toegankelijkheid anders. Door deze koppeling hoeft u zelf niets te downloaden, maar wordt dit voor u geregeld. Alle data wordt verzamelt en gevisualiseerd. Er zijn vanuit Power BI al vele koppelingen met databronnen en deze worden door Microsoft iedere maand verder uitgebreid. Daarnaast is Power BI gemakkelijk te integreren met alle producten van Microsoft, zoals Microsoft Excel. De gebruiksvriendelijkheid van Power BI kunt u zeker als voordeel zien.

Na het gebruiken van de Power Query-editor kunt u het gewenste model eenvoudig laden in de Power BI Desktop.

Voordeel 2: Grote databestanden en goede snelheid

Dankzij de krachtige ingebouwde compressie algoritmes is het met de Power BI mogelijk om grote databestanden of meerdere kleine bestanden tegelijk te openen. Waar het bij Microsoft Excel lastig wordt om een bestand van 300 megabyte te downloaden, zal dit met Power BI geen enkel probleem zijn. Wanneer er relaties tussen tabellen gebruikt zijn, wordt dit onthouden door het systeem zodat dit niet constant herhaalt hoeft te worden.

Power BI is erg snel, ondanks dat er een enorme hoeveelheid data in het geheugen is opgeslagen. Wanneer gegevens verplaatst worden ziet u gelijk resultaat en hoeft u niet te wachten tot wijzigingen zijn verwerkt.

Rapporten maken en delen in Power BI

De hierboven genoemde onderdelen zijn niet de enige voordelen van Power BI. Zo kunt u met Power BI mooie en overzichtelijke rapportages naar wens visualiseren, uw rapporten makkelijk delen, een hulpmiddel inschakelen en tijd en fouten besparen.

Voordeel 3: Mooie en overzichtelijke rapportages naar wens

Zoals in ‘wat is Power BI?’ aan bod is gekomen kunt u met Power BI zelf rapportages creëren. Wij adviseren om het visualiseren van data en het publiceren van rapporten te doen in de Power BI Service, omdat u de data hier eenvoudig naar wens kunt visualiseren door middel van tabellen, grafieken, kleuropmaak en huisstijl. U heeft de beschikking over al uw actuele data van diverse bronnen. Dit geeft u een duidelijk inzicht van de situatie in uw organisatie.

Voordeel 4: Rapporten zijn makkelijk te delen

Het is een voordeel van Power BI dat u gemakkelijk uw rapporten kunt delen. Bij het publiceren van rapporten in de Power BI Service heeft u zelf in de hand wie er toegang heeft tot uw rapporten. Indien de rapporten in de Power Bi Service staan, is het ook mogelijk om deze op meer dan één device te bekijken en zijn de rapporten eenvoudig te delen via desktop, smartphone of tablet.

Voordeel 5: Language query

In Power BI heeft u de optie om het hulpmiddel de ‘language query’ in te schakelen. Hier kunt u vragen stellen waarop de ‘language query’ een antwoord zal opleveren. Een voorbeeld kan zijn dat u wilt weten welk project u het meest heeft opgeleverd, waarop de ‘language query’ vervolgens met data aantoont welk project dat is.

Voordeel 6: Gebruiksvriendelijkheid en het besparen van tijd en fouten

Mede door de snelheid van Power BI, zorgt Power BI voor gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast kunt u met Power BI veel tijd en fouten besparen. Dit komt door de automatisering van Power BI, hierdoor is er geen sprake van handmatige exports of data-bewerking.

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!