Anthura Patrick Hakvoort

Anthura: De noodzaak van betere beveiliging

Case

Anthura

De noodzaak van betere beveiliging

“Door samen met DataByte in te spelen op security trends en ontwikkelingen, zijn we klaar voor de toekomst!”

Anthura gespreksfoto

Met ruim vijfhonderd werkplekken wereldwijd, is een goed beveiligde ICT-omgeving voor anthurium en orchidee veredelaar Anthura noodzakelijk. Onze dienstverlening gaat echter verder dan alleen goede beveiliging. Samen met de klant bespreken we periodiek de doelen en ambities. Deze worden vertaald naar concrete aanpassingen en ICT-oplossingen. Patrick Hakvoort (manager IT-infrastructuur Anthura) vertelt hoe we de ICT-omgeving klaarstomen voor de toekomst.

Over Anthura

Anthura is specialist in veredeling, vermeerdering en productie van jonge planten in anthurium en orchidee. Zij sieren de wereld met kleurrijke bloemen en planten door innovatieve en duurzame producten te ontwikkelen voor telers. Met gemotiveerde medewerkers worden ontwikkelingen en trends op het gebied van consumptie, productie, veredeling en techniek vertaald naar nieuwe rassen, waarbij innovatie en duurzaamheid centraal staan. Honderden telers in de professionele tuinbouw telen hun kleurrijke rassen, waardoor miljoenen consumenten genieten van een eindeloze variatie aan planten en bloemen.

Nieuwe manier van beveiliging

Na een incident op één van de buitenlandse locaties van Anthura, kwam de behoefte aan betere beveiliging sterk naar voren. De traditionele antivirus oplossingen boden Anthura onvoldoende bescherming. Patrick geeft aan dat DataByte managed EDR op basis van SentinelOne heeft geadviseerd om incidenten in de toekomst te voorkomen. Met managed EDR wordt het gedrag van endpoints (zoals servers, werkstations, laptops of telefoons) continu gemonitord. SentinelOne grijpt direct in bij afwijkend gedrag op deze endpoints. Deze nieuwe manier van beveiliging op endpoints bevalt goed. Patrick geeft aan: “Medewerkers merken er niks van, de implementatie is snel verlopen en het systeem geeft handige inzichten.”

Snelle implementatie

Managed EDR is snel geïmplementeerd binnen verschillende locaties van Anthura. Patrick vertelt hierover: “SentinelOne is in korte tijd goed uitgerold en werkt naar behoren. Omdat de keuze voor EDR voortkomt uit de noodzaak van betere beveiliging, is het belangrijk om continu te blijven optimaliseren. De specialisten van het DataByte NOC-team monitoren onze netwerken en denken mee in concrete oplossingen. Zo kunnen we alles uit deze nieuwe beveiligingsoplossing halen!”

DataByte denkt écht met ons mee

Patrick vertelt: “Ik heb veel contact met Wim (accountmanager DataByte) en Freddy (Pre-sales consultant DataByte). Eens per twee maanden bespreken we samen wat de trends en ontwikkelingen zijn, hoe we binnen Anthura in de toekomst willen werken en hoe we daar met behulp van ICT gaan komen.

Het advies van DataByte om endpoints te gaan monitoren als nieuwe manier van beveiliging, is een mooie stap. Ik merk tijdens de sessies dat Wim en Freddy oprecht geïnteresseerd zijn en proactief met ons meedenken om tot de beste ICT-oplossingen te komen. Persoonlijk contact en betrokkenheid zijn kenmerkend voor de aanpak van DataByte. Iedereen is laagdrempelig te benaderen. We spreken dezelfde taal, dat werkt erg fijn.”

Interstellar

Momenteel loopt er bij Anthura ook een project waarin de expertise van o.a. Pinewood vanuit Interstellar wordt ingezet. Dit ziet Patrick als een waardevolle toevoeging: “DataByte is ons vaste aanspreekpunt. Dat zij vervolgens specialisten binnen Interstellar inschakelen om ons op alle inhoudelijke facetten van dienst te zijn, is een goede toevoeging. Hierbij is het fijn dat we altijd terecht kunnen bij onze vaste aanspreekpunten binnen DataByte.”

Klaar voor de toekomst

Patrick voegt nog toe: “Door de gesprekken met Wim en Freddy blijven we op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen. Samen kijken we hoe we hier bij Anthura concreet op kunnen inspelen. Zo zijn we niet alleen goed beveiligd, maar ook klaar voor de toekomst!”

Meer over onze dienstverlening bij Anthura: