Bluekens: hard samenwerken, elkaar leren kennen en loyaal blijven

Case

Bluekens:

hard samenwerken, elkaar leren kennen en loyaal blijven

Vertrouwen in ICT-partner het belangrijkst

Bluekens Truck en Bus B.V. is tevreden over hun digitale werkomgeving dankzij DataByte. Wilbert Karstanje, systeembeheerder bij Bluekens, vertelt over de wegen die hij met DataByte heeft bewandeld. Een enkele keer kwamen ze onderweg een hobbel tegen

Bluekens Truck en Bus B.V. is tevreden over hun digitale werkomgeving dankzij DataByte. Wilbert Karstanje, systeembeheerder bij Bluekens, vertelt over de wegen die hij met DataByte heeft bewandeld. Een enkele keer kwamen ze onderweg een hobbel tegen

Over Bluekens

Bluekens Truck en Bus is een full service Volvo2 Truck en Busdealer met vestigingen in Breda, Roosendaal, Oosterhout, Goes en Middelharnis. Daarnaast is Bluekens Truck en Bus servicedealer voor Renault Trucks en tevens dealer voor de Renault Trucks Lichte Bedrijfswagens. In Oosterhout en Middelharnis wordt bovendien de lichte lijn Iveco bedrijfswagens gevoerd. Ook voor getrokken materieel is Bluekens Truck en Bus uw partner. Zo voert Bluekens Truck en Bus het merk Tracon Trailers en is zij servicedealer voor Schmitz Cargobul in Goes.

Verandering binnen de organisatie betekent verandering aan ICT

Er waren wat issues met de toenmalige ICT-omgeving van Bluekens. Wilbert legt uit: “Bluekens heeft de afgelopen jaren veel veranderingen doorgemaakt in positieve zin, onder andere uitbreidingen en nieuwe samenwerkingen. Die dynamiek betekende dat er aanpassingen aan de digitale omgeving gedaan moesten worden, zodat we beter en prettiger kunnen werken.

Daarnaast was het zo dat de hardware aan vernieuwing toe was. Het is een gouden regel in de IT dat technische apparatuur maximaal vijf jaar meegaat. Ik merkte dat licenties gingen verlopen en er nauwelijks support meer was.

Ook speelde informatiebeveiliging een grote rol. Er kwamen hier leveranciers die nog met Java-applicatie versie 6 op hun laptop werkten. Naar mijn idee is dat vrij spel voor internetcriminelen die de verouderde software gebruiken om bij gevoelige bedrijfsinformatie te komen.”

Wilbert vervolgt: “Zodoende besloten we ruim acht jaar geleden de ICT voor onze locaties aan te pakken. Als enige, interne ICT-medewerker is een externe partij, die met een frisse blik meedenkt, welkom. In samenwerking met DataByte heeft de IT van Bluekens een virtualisatieslag gemaakt. Het begon in 2010 met de levering en installatie van een exchange server als testcase. Vervolgens is in 2011 nagenoeg de volledige technische omgeving omgezet van fysieke servers naar een virtuele omgeving met een DELL-storage. Ook zijn de werkstations omgezet naar een Citrix-omgeving. Het resultaat is dat onze netwerken nu compatibel zijn. Medewerkers werken nu overal met dezelfde systemen en we kunnen bij dezelfde data. Dit werkt makkelijker, is efficiënter en veiliger.”

Juiste IT-oplossing niet altijd de makkelijkste

Hoe verliep het implementatie? “Er werd gekozen om Citrix beschikbaar te maken met apps op de desktop van de pc’s. Hierdoor kreeg je als het ware een hybride oplossing. Dit werkte in eerste instantie niet helemaal naar onze wens. De instellingen bleken regelmatig verdwenen en het systeem startte traag op waardoor medewerkers die hun pc’s aanzetten af moesten wachten wat er te zien zou zijn. Op dat moment hebben we onze koppen en die van DataByte meteen bij elkaar gestoken. We hebben toen gekozen voor volledige citrix desktops wat het probleem prima heeft verholpen”, aldus Wilbert.

Charles Blesgraaf, accountmanager bij DataByte, noemt een recent voorbeeld: “De nieuwe DELL-storage solution bleek niet samen te werken met de HP-servers die bij Bluekens stonden. Het bleek onmogelijk om ze op elkaar afgestemd te krijgen. Uiteindelijk heeft dat geleid tot de aanschaf van nieuwe DELL servers met hoge korting vanuit de leverancier. Ook hebben wij geholpen om hun oude servers in te ruilen. Dit heeft Bluekens zeker gescheeld in de kosten.”

Meer dan goed technisch advies

Wilbert is blij met de samenwerking met DataByte. “Ze denken mee, kijken vooruit en adviseren ons. Elk kwartaal komen we samen om te bepalen hoe ICT onze organisatiedoelen kan ondersteunen. Daar komen concrete acties uit die we samen oppakken. Met ons dynamische bedrijf is dat erg handig. Daarnaast is het zo dat DataByte extra handen biedt bij technisch beheer en support. Zeker tijdens mijn vakanties geeft me dit een prettig en gerust gevoel. Eind 2017 hebben we de samenwerkingsovereenkomst met DataByte herzien. Hiermee zijn we ook de komende jaren weer ontzorgd!”, zegt Wilbert.

Vertrouwen in ICT-partner het belangrijkst

“Gedurende onze reis hebben we hard samengewerkt, hebben we elkaar leren kennen en zijn we loyaal aan elkaar gebleven. Het is een investering die je met z’n tweeën doet. Kennis, flexibiliteit en een goede klik met de mensen, maar bovenal het vertrouwen in de IT-partner vind ik erg belangrijk. Kijk, ik kan kijken of het gras ergens anders groener is, maar wat krijg ik er dan voor terug? Gelukkig is mijn accountmanager Charles Blesgraaf niet het type dat mij van alles probeert te verkopen. Hij is een ‘mensen-mens’. Hij is eerlijk. En ik kan op mijn beurt alles tegen hem zeggen. Daarnaast komt Kevin Heeren, als mijn vaste technisch engineer, hier maandelijks over de vloer voor het beheer en onderhoud. Hij kan in al onze systemen en gaat zeer discreet met onze bedrijfsinformatie om. Soms is Kevin ’s ochtends hier nog eerder dan ik. De deur staat niet voor hem open, maar hij heeft de sleutel”, lacht Wilbert.

Meer over onze dienstverlening bij Bluekens: