Netwerk/Project Engineer

Arjan vertelt | Werken als Project Engineer/Cloud engineer

Inspiratie: werken bij

Werken als Project Engineer/Moderne Werkplek Specialist

  • Monica Rommelse
  • Leestijd: 3 minuten
  • 19-10-2021

Arjan vertelt over zijn werk als Project Engineer

Arjan is al bijna 15 jaar werkzaam als Project Engineer/Cloud Engineer bij DataByte. Hij ziet onze persoonlijke benadering bij de klant echt als toegevoegde waarde. We gingen met hem in gesprek over wat zijn werk bij DataByte precies inhoudt.

Met welk project ben je momenteel bezig?

Ik ben bezig met projecten die te maken hebben met het inrichten van de moderne werkplek bij verschillende klanten. Hieronder vallen eigenlijk alle onderdelen van Microsoft 365. Op dit moment lopen er een aantal projecten bij verschillende klanten. Eén project is bij een grote klant die ook een vestiging in het buitenland heeft. Op deze vestiging willen zij in dezelfde cloud omgeving gaan werken als de vestigingen in Nederland. Bij een andere, wat kleinere klant, ben ik bezig met de inrichting van de moderne werkplek.
Ik heb een eigen klantenset, dat maakt het werk zo leuk. Ik ben verantwoordelijk voor mijn klanten en daar mag ik eigen invulling aangeven. Ik doe vooral moderne werkplek projecten, waarbij we de lokale server migreren naar de Microsoft Cloud. Binnen de Microsoft Cloud ben ik bezig met SharePoint, One Drive, Teams, Exchange, Azure online en het inrichten van security.

Hoe verlopen deze projecten?

Ieder project start ik met een inventarisatie op locatie bij de klant. Dan ga ik naar de klant toe en maken we kennis met elkaar. Ik vraag de wensen van de klant uit en adviseer de klant.
Na dit kennismakingsgesprek en het doornemen van het verloop van het project, ga ik van start. De inrichting van de cloud doe ik op kantoor, thuis of op klantlocatie. Dit is afhankelijk van de wensen van de klant. Het leuke is dat ik echt een eigen draai aan projecten kan geven, tussendoor houd ik de klant op de hoogte en geef ik door waar ik ben of wat ik heb gemaakt en controleer ik of dit nog steeds aan de wensen van de klant voldoet.
Wanneer de hele inrichting klaar staat, ga ik weer naar de klant toe en neem ik de klant mee in de nieuwe omgeving. Daarnaast geef ik ook instructies aan de medewerkers over hoe de moderne werkplek werkt. Indien gewenst doe ik daarna nog een tweede sessie bij de klant om extra uitleg te geven over de nieuwe werkwijze voor medewerkers/gebruikers, maar dit deel verloopt per klant anders.

Wat maakt de functie Project Engineer/Cloud Engineer zo leuk?

Het leuke is dat ik zelf verantwoordelijk ben voor de klant en het project mag uitvoeren van A tot Z. Het persoonlijke contact met de klant is waarmee ik echt waarde kan toevoegen, ik bouw echt een band op met de klant. Daarnaast is de diversiteit in klanten heel fijn. Ik doe projecten in veel verschillende branches en voor zowel grote als kleine organisaties. Hierdoor is iedere inrichting van de moderne werkplek bij elk project anders, dat maakt mijn werk zo afwisselend en divers.

Waar ben je het liefst mee bezig?

Microsoft Cloud met alle mogelijkheden die erbij horen, dat vind ik super interessant. De diversiteit van alle onderdelen die samen kunnen werken, vormt een hele uitdaging. Microsoft Cloud is breed en zeer dynamisch. Daarnaast gaan de ontwikkelingen op het gebied van de cloud nog steeds erg hard. Je blijft jezelf hierdoor ontwikkelen. Dat houdt het voor mij leuk, de verschuivingen en ontwikkelingen, waardoor elk project weer anders is.

Waarom raad je anderen aan om bij DataByte te komen werken?

De diversiteit in klanten, dit maakt het werk afwisselend en dynamisch. Ook de vrijheid die je bij DataByte krijgt in deze functie en de verantwoordelijkheid die daarbij komt kijken, zorgen ervoor dat het werk elke dag weer uitdagend is.

Ook werken bij DataByte?

Wil jij, net als Arjan, veel uitdaging en afwisseling in je werk en de projecten die je draait? Bekijk dan de vacature voor Project Engineer of de vacature Cloud Engineer, waarbij je je focust op het inrichten van de cloud.

Magazine DataByte
Meer weten?

Neem contact op met Monica!

Enthousiast geworden?