Michiel vertelt | Medewerker van het kwartaal Q2-2022

Inspiratie: werken bij

Medewerker van het kwartaal Q2-2022

  • Thijs Zantboer
  • Leestijd: 2 minuten
  • 9-8-2022

Michiel benoemd tot medewerker van het kwartaal Q2-2022

Hard work pays off, daar is onze Solutions Specialist Michiel Swaans het levende bewijs van. Naast zijn belangrijke bijdrage in grote new business deals vond hij ook nog de tijd om kennissessies voor te bereiden voor de binnendienst en een presentatie te verzorgen op het Cyber 360 evenement. De tijd en energie die Michiel hier ingestoken heeft, wordt beloond met de benoeming tot medewerker van het tweede kwartaal van 2022.

Gefeliciteerd Michiel, jij hebt een druk kwartaal achter de rug!

Dat klopt, maar wanneer dit resulteert in succes dan heb ik dat er honderd procent voor over. Er liepen twee grote new business trajecten en dan komt mijn salesdrive goed tot zijn recht. Ik heb deze trajecten samen met mijn collega’s begeleid, oplossingen voor de klant bedacht, een functioneel ontwerp gemaakt en dit alles uitgeschreven en gepresenteerd. Als deze klanten dan voor DataByte kiezen, maakt me dat erg trots.

Daarnaast ben je nog druk geweest met andere zaken.

Klopt, ik heb het initiatief genomen om onze binnendienst wat bij te spijkeren middels kennissessies over de vijf pijlers in ons portfolio: IT Services, Communicatie Services, Moderne Werkplek, Cloud en Security. Wat bieden we nou precies aan, wanneer kiezen we voor welke oplossing en wat houden deze oplossingen in? Op deze manier kunnen we onze salesafdeling nog sterker maken dan dat hij al is.

En je had ook nog een rol in het Cyber 360 evenement?

Precies in de deadlineweek van de new business trajecten mocht ik inderdaad ook nog een presentatie geven voor 180 man: klanten van Interstellar en de directie. Ik heb het stukje prevent uitgelegd en meer verteld over zero trust. Het was even spannend maar ik kreeg gelukkig goede feedback achteraf.

Wordt het derde kwartaal weer zo hectisch?

Dat is niet de verwachting, de zomerperiode is altijd wat rustiger. Een mooi moment om intern wat processen te verbeteren en daarnaast mijn eigen kennis op te krikken door het volgen van cursussen en trainingen. Halverwege september zal de drukte wel weer losbarsten en gaan we knallen tot het eind van het jaar.

Kan je daar nog hulp bij gebruiken?

Zeker weten! Een nieuwe collega is heel erg welkom dus er staat een vacature open voor een Solutions Specialist. Het leuke aan mijn rol vind ik dat ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijg. We hebben daarnaast te maken met een hele gemengde klantenset van 20 tot soms wel 500 werkplekken en dat maakt de salestrajecten ook heel divers. Ik heb een commerciële rol en word gestuurd op resultaat en dat vind ik erg prettig. Daarnaast is de collegialiteit binnen DataByte en de betrokkenheid van leidinggevenden en directie erg groot. Hopelijk mogen we snel een nieuwe collega aannemen met wie we nog meer goede salesresultaten kunnen boeken!

Over medewerker van het kwartaal

Ieder kwartaal wordt een medewerker van DataByte benoemd tot ‘Medewerker van het kwartaal’. Een hele eer, want die titel krijg je niet zomaar. De medewerker van het kwartaal heeft uitzonderlijk werk geleverd waarbij tenminste één kernwaarde van DataByte sterk tot uiting is gekomen.

Onze zes kernwaarden zijn niet verzonnen, maar ze zijn ontdekt door klanten die werken met de deskundige en gedreven medewerkers van DataByte. Klanten vinden de kernwaarden terug in ons gedrag:

DataByte

Begin 2015 zijn de kernwaarden van DataByte vastgesteld. Peter Bijker, directeur bij DataByte, geeft aan: “Ze zijn typerend voor hoe wij werken, wat wij belangrijk vinden en wat ons drijft.”

Op de vraag waarom het zo belangrijk is dat medewerkers deze kernwaarden uiten, stelt Peter: “De kernwaarden zijn een onderdeel van de identiteit van DataByte. Dit zijn de waarden die wij onze klanten tonen en hen willen laten voelen. Op basis hiervan is het de keuze aan (potentiële) klanten om te bepalen of wij bij hen passen.”

Medewerker vh kwartaal Q2 2022
Enthousiast geworden?