DataByte

DataByte is onderdeel geworden van Interstellar!

Inspiratie: nieuws

DataByte zet de volgende stap met Interstellar

 • Ciska van den Brink
 • Leestijd: 5 minuten
 • 18-3-2021

DataByte is onderdeel van Interstellar geworden!

Vanaf 16 maart maakt DataByte deel uit van Interstellar: een collectie van generalistische en specialistische IT-bedrijven. Alle zeven bedrijven zijn autonome ondernemingen met een eigen kwaliteit, specialisatie en identiteit. Samen vormen wij één sterke collectie. Onze gezamenlijke missie? ‘Wij worden de meest relevante IT-dienstverlener van Nederland.’

John Heijnen: ‘’We willen samen met onze relaties voorop blijven lopen.’’

John Heijnen (CEO DataByte) ziet de toekomst rooskleurig in: ‘’In een snel veranderende markt waarin technologische ontwikkelingen elkaar in razendsnel tempo opvolgen, met name op het gebied van cybersecurity en de Cloud, willen we samen met onze relaties voorop blijven lopen. Deze digitale transitie vraagt om verregaande stappen. In samenwerking met Interstellar, voegen we een breed pallet aan hoogwaardige kennis en IT-specialisaties toe. Dit stelt ons in staat om onze relaties ook de komende decennia op het allerhoogste niveau te kunnen blijven begeleiden tijdens hun digitale reis waarin adoptie, beveiliging en innovatie nog belangrijker worden. Op die manier maken we onze ambitie waar om de meest relevante IT-dienstverlener te blijven in Zuidwest-Nederland.’’

Wie is Interstellar?

Interstellar is een groep van zeven succesvolle bedrijven uit de IT-sector die samen goed zijn voor meer dan 500 medewerkers en een omzet van 120 miljoen euro. Interstellar bestaat uit een collectie van IT-dienstverleners, die elk hun eigen regio bedienen: DataByte, Solimas, Exite ICT, CSN Groep en drie specialisten op het gebied van Cloud en security: Fundaments, DataExpert en Pinewood.
Alle bedrijven zijn zelfstandige ondernemingen met ieder hun eigen kwaliteit, specialisatie en identiteit. Samen vormen wij één sterke collectie en gaan we gebruikmaken van elkaars expertise en specialisaties om onze relaties nog beter van dienst te kunnen zijn!

Interstellar: ‘’Wij zijn erg trots dat DataByte onderdeel van dit geweldige avontuur wil uitmaken.’’

Maarten van Montfoort (CEO Interstellar): “DataByte is een gerenommeerde managed services provider (MSP) in de top van het MKB en marktleider in de grotere regio. We hebben van het begin af aan duidelijk gemaakt dat wij een sterke buy-and-build strategie najagen, omdat wij snel willen uitgroeien tot één van de grotere spelers in de markt. Alleen met aantrekken van nieuw talent en het vergroten van onze landelijke dekkingsgraad kunnen wij onze voorsprong op de concurrentie uitbouwen. Wij zijn erg trots dat DataByte onderdeel van dit geweldige avontuur wil uitmaken.”

Onderdeel van een groter geheel, maar toch autonoom

We zijn trots op wie wij zijn. Op wat onze medewerkers elke dag voor onze relaties mogen betekenen. En in het bijzonder op wat we samen, met vele klanten van het eerste uur, in de afgelopen 33 jaar hebben opgebouwd. We blijven daarom vasthouden aan onze kwaliteitswaarden, onze familie cultuur en ons ondernemerschap.

Want een hoge mate van klanttevredenheid, waarbij we het liefst elke dag de klantverwachtingen willen overtreffen, is wat DataByte heeft gemaakt tot wat we nu zijn. En daar verandert niets aan! We worden onderdeel van een grotere collectie, maar blijven in de dagelijkse operatie 100% autonoom.

Wij breiden onze dienstverlening uit

Wat verandert er dan wel? Door ons aan te sluiten bij een collectie met zowel
specialisten als generalisten, kunnen wij onze dienstverlening uitbreiden met onder andere:

 • Een Security Operations Center (SOC)
 • Specialistische oplossingen op het gebied van cybercriminaliteit, forensische
  misdaad en databeveiliging
 • Advisering en ondersteuning bij ISO 27001 en NEN7510 certificeringstrajecten
 • High end datacenter oplossingen
 • Microsoft Azure specialisaties, waaronder analytics, IoT en data
 • En een eigen Microsoft Academie

 

Door het versneld toevoegen van bovenstaande specialisaties zijn wij ervan overtuigd dat wij klanten op het allerhoogste niveau van dienst kunnen blijven zijn. Precies zoals klanten dat van ons gewend zijn, maar dan met nóg meer slagkracht en expertise!

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Tags: