Software

Een reserveringssysteem met veilige gegevens uitwisseling voor SDW Zorg

Inspiratie: kennisbank

Een reserveringssysteem met veilige gegevens uitwisseling voor SDW Zorg

  • Martijn Hendrikx
  • Leestijd: 5 minuten
  • 19-10-2020

Een reserveringssysteem met veilige gegevens uitwisseling voor SDW Zorg

Guido van Leeuwen (Manager ICT bij SDW Zorg) plaatste gister onderstaand bericht met een mooi compliment. Wat hebben we precies gedaan? We praten u bij in deze blog.

DataByte voor de SDW zorg

‘Voor SDW hebben we enige tijd geleden een tool gemaakt in Low-code om een werkplek te kunnen reserveren. Dit om te voorkomen dat ze met teveel mensen aanwezig zijn tijdens Corona. Deze tool wordt al volop gebruikt!

Zelf een corona-test inplannen

Vanaf 19 oktober heeft SDW een eigen teststraat in kunnen richten voor hun medewerkers, zodat zij snel getest kunnen worden. Guido heeft contact met ons opgenomen en vertelde ons dat zij graag een systeem willen gebruiken, zodat medewerkers zelf een corona-test in kunnen plannen.

Overzicht voor de teststraat

Zes dagen in de week kunnen medewerkers zich laten testen. Elke testdag moeten de verpleegkundigen in de teststraat een overzicht krijgen waarin ze kunnen zien wie ze kunnen verwachten voor een corona-test en waarin ze aan kunnen geven wie er ook daadwerkelijk getest zijn.

Microsoft Bookings, low- code en SharePoint

De basis is gemaakt in Microsoft Bookings. Hierin kan men zichzelf voor een bepaald tijdslot registreren. De medewerker krijgt een bevestiging toegestuurd en de afspraak wordt meteen in zijn of haar agenda geplaatst.

Middels low-code wordt de algemene planningsagenda uitgelezen en worden de afspraken verzameld in een Exceloverzicht per dag. Dit bestand wordt in SharePoint aangemaakt. In dit bestand geven de verpleegkundigen op of de medewerker ook daadwerkelijk getest is.

In de loop van de dag, nadat de medewerkers getest zijn, wordt het Exceloverzicht uitgelezen en worden de personen die ook werkelijk getest zijn in een verzameloverzicht geplaatst. Dit is wederom een Excelbestand op SharePoint.

Automatische gegevensuitwisseling

Tot slot wordt het verzameloverzicht als bijlage verstuurd naar de juiste instanties zoals het lab en de arbodienst. Een mooi voorbeeld van digitalisering en de toegevoegde waarde van ICT!’

Ook op een laagdrempelige manier starten met de digitalisering van uw organisatie? Onze specialisten staan voor u klaar! Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!