Cybersecurity Bernaards Transport

Bernaards Transport: Security workshop

Case

Bernaards Transport

GROEIEN IN SECURITY MATURITY MET DE SECURITY WORKSHOP VAN DATABYTE

‘’We willen zwakke punten inzichtelijk maken en koppelen aan concrete actiepunten’’

Het bewustzijn en belang van goede cybersecurity groeit onder het MKB. Zo ook bij Bernaards Transport in Halsteren. Om nog beter inzicht te krijgen in hun huidige security maturity, volgden zij de security workshop van onze pre-sales consultant Freddy. Een interactieve workshop over de veranderende manier van werken, die een andere manier van beveiliging vereist.

Groei realiseren met de cybersecurity workshop

Het doel van de workshop over security is vooral het inspirerend en begrijpelijk overbrengen van de noodzaak omtrent cybersecurity. Cybersecurity maturity is in te delen in vier levels:

  • Onvoorbereid: Niet op de hoogte of niet in staat om te reageren op huidige en opkomende problemen.
  • Reactief: Basisplatforms en -structuren aanwezig om te reageren op zakelijke vereisten, maar niet mogelijk om te voorkomen dat problemen ontstaan.
  • Proactief: Platforms, structuren en organisatieprocessen aanwezig om actuele problemen en uitdagingen aan te pakken.
  • Anticiperend: platforms, structuren en organisatieprocessen aanwezig om actuele én toekomstige problemen en uitdagingen proactief aan te pakken.
Bernaards security workshop
Over Bernaards Transport:

Bernaards Transport is een logistieke dienstverlener met als kernactiviteiten: Benelux- distributie, FTL en LTL transport in West Europa en groupage verkeer tussen Nederland en Frankrijk.
Op de locatie in Halsteren en Tholen is een warehouse beschikbaar welke o.m. is ingericht als douane entrepot type C. De afdeling expeditie verzorgt de organisatie van transporten welke niet door Bernaards Transport zelf, maar door collega´s worden uitgevoerd.

Groeien in maturity met de cybersecurity workshop als basis

Wanneer een organisatie wil groeien naar een volgend level in het cybersecurity maturity model, begint dit altijd met het creëren van bewustzijn. Groei in de levels is alleen mogelijk en zinvol wanneer er voldoende bewustzijn is bij alle medewerkers binnen de organisatie. Aan de hand van de workshop en de interactie stellen onze specialisten een security adviesrapport op met daarin concrete handvaten om daadwerkelijk in maturity te groeien.

Het doel van de workshop sluit goed aan bij de verwachtingen die Johan ’t Hooft (Controller) en Maarten Bernaards (Directie) van Bernaards Transport vooraf hadden. Zij willen zwakke punten binnen de organisatie nog beter inzichtelijk maken en deze vervolgens koppelen aan concrete actiepunten. Vanuit een Zero Trust aanpak wordt gesproken over authenticatiemogelijkheden, security awareness onder medewerkers en over back-up en hersteltijden.

De toekomst van security binnen Bernaards Transport

Aan de hand van de vragen en inzichten uit de workshop, wordt nu een adviesrapport opgesteld door de security specialisten van DataByte.
Johan en Maarten van Bernaards Transport hebben de workshop vooral als leerzaam ervaren, omdat ze kennis hebben gemaakt met alle mogelijkheden op het gebied van ICT-beveiliging.
Ook hebben ze veel nieuwe inzichten opgedaan, bijvoorbeeld over de mogelijkheden op het gebied van informatiebeveiliging.
Bernaards Transport gaat aan de hand van het adviesrapport de grootste risico’s beperken om de werkomgeving zo nog veiliger te maken!

Ook benieuwd naar de huidige situatie van uw organisatie als het gaat om cybersecurity? Neem contact met ons op.
Onze specialisten komen graag bij u langs om u nieuwe inzichten te geven in de wereld van cybercrime!

Meer over onze dienstverlening bij Bernaards: