Data omzetten tot informatie

Perficio: DataByte als technische partner

Case

Perficio: DataByte als technische partner

Servermigratie naar Office365

Waarom Perficio voor DataByte kiest

  • Kundige medewerkers.
  • Goede techniek.
  • Support.
  • Kwalitatief goede software-afdeling.

Waarom Perficio voor DataByte kiest

  • Kundige medewerkers.
  • Goede techniek.
  • Support.
  • Kwalitatief goede software-afdeling.
Over Perficio

Perficio is een managementadviesbureau voor cultuur- en organisatieontwikkeling. Het doel is om duurzame groei bij klanten te realiseren, waardoor er een waardevolle stap vooruit gemaakt kan worden. “Perficio betekent: Ik voltooi. Wij helpen organisaties bij veranderingen en brengen ze een stap verder in hun ontwikkeling”, zegt René Mol, partner van Perficio. De pay-off van Perficio luidt: Richting, Route, Resultaat. René: “Ofwel, welke kant wil je uit, hoe moet je daar komen en wat levert dat uiteindelijk op? Dat is onze pay-off, dat proces willen wij voltooien.”

Perficio werkt met senior adviseurs, die voortdurend in organisaties actief zijn bij het begeleiden van veranderingen. René: “Alle adviseurs werken met hun eigen laptop, van waaruit zij toegang hebben tot ons netwerk. Daarbij is een gelaagdheid in bevoegdheden ter bescherming van de gegevens van onze klanten uitermate belangrijk.”

Perficio en DataByte

De partnership tussen Perficio en DataByte werd zes jaar geleden ingezet. “Het begon met de aanschaf van hardware, vanuit die basis heb ik een goed gevoel bij DataByte gekregen”, aldus René.

De levering hardware lag dus aan de basis van een intensievere samenwerking. René: “Vanuit dat goede gevoel zijn wij verder met elkaar gegaan, wij wilden directe support en dat kon bij DataByte. De inhaalslag met de servermigratie die wij moesten maken, hebben wij aan DataByte toevertrouwd”.

De oude infrastructuur van Perficio bestond uit een server, die ergens in Amsterdam stond opgesteld. “Op die server stond alles. Die server was ook zo’n drie, vier jaar oud, dat vonden wij te risicovol”, zo zegt René. Perficio had dus het gevoel geen grip meer op hun ICT te hebben.

“Ook konden de adviseurs op de oude server niet inloggen. Er kon geen onderscheid gemaakt worden in bevoegdheden, waardoor je óf alles over het bedrijf kon zien óf de server niet op kon. DataByte heeft de hele servermigratie in gang gezet naar Office 365. Daarbij hebben ze maatwerk gemaakt tussen ons CRM-systeem en Office365”.

Het project: servermigratie naar Office365

Als onderdeel van de migratie heeft DataByte een projectplan gemaakt, een belangrijk onderdeel. René: “Dit project was niet zo groot, daardoor hoefde het projectplan ook niet ellenlang te zijn. Het was overzichtelijk.

Als belangrijkste hoogtepunt van de servermigratie naar Office365 draagt René het nakomen van de afspraken aan. “Daarnaast was er goed, prettig contact met de mensen binnen DataByte. Er lopen goede mensen rond.

Ons facturatiesysteem voor alle uren, de administratie en dergelijke moest van onze oude server overgezet worden naar de nieuwe server én hetzelfde werkbaar zijn in Office365. Dit ging onder leiding van de software-afdeling erg goed. Technisch gezien vind ik DataByte een echte partner”, zegt René. De software-afdeling heeft dus een erg goede indruk achtergelaten.

Werken met de nieuwe techniek

“Belangrijke punten voor ons, zijn gerealiseerd. De migratie en het opleveren van het maatwerkpakket aan de hand van de projectplannen zijn gewoon goed verlopen”, zegt René. “De software-afdeling heeft een belangrijke rol gespeeld bij ons, onder hun leiding is de servermigratie goed verlopen.”

De ervaringen met de nieuwe techniek bevalt tevens goed, aangezien de pijnpunten van Perficio zijn weggenomen. “Over het nakomen van afspraken en de technische kennis van DataByte ben ik erg tevreden.” De kennis en kunde van de medewerkers wordt dus goed beoordeeld door Perficio.

René: “Mochten er problemen zijn, is DataByte goed bereikbaar voor ondersteuning, dus dat bevalt me erg goed.” Mogelijke complicaties kunnen dus goed opgelost worden!

Meer over onze dienstverlening bij Perficio: