UCR: Wifi, zo vanzelfsprekend als water uit de kraan

Case

UCR

Wifi, zo vanzelfsprekend als water uit de kraan

UCR besloot de draadloze internetverbinding te verbeteren en uit te breiden en schakelde de hulp in van DataByte. 

De moderne University College Roosevelt (UCR) in Middelburg liep tegen een niet goed functionerend wifinetwerk aan. Hierdoor werden docenten en studenten tot hun ergernis beperkt in hun wijze van communiceren en online werken via het wifisignaal. UCR besloot de draadloze internetverbinding te verbeteren en uit te breiden en schakelde de hulp in van DataByte.

Lorem ipsum dolor

  • Illo inventore veritatis et quasi architecto beatae
  • Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.
  • Sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Over UCR

Het (UCR) is een Engelstalig liberal arts college in de Nederlandse stad Middelburg. De instelling werd in 2004 opgericht als de Roosevelt Academy en kreeg haar huidige naam in 2013.

Ontoereikende wifi maakte communiceren lastiger

Jeffrey Otte, wifi-expert bij DataByte, besprak het probleem met Huib Hubregste, Facilitair Manager bij UCR. Het wifi-signaal bij UCR was niet krachtig genoeg vanwege de dikke muren die het prachtige, historische pand heeft en kon het aantal mobile devices niet aan. Het gevolg was dat docenten en studenten weinig en niet overal gebruik konden maken van hun smartphone, tablet of laptop. Ze konden niet communiceren en werken met online applicaties zoals zij dat wilden. Dit leidde tot frustratie onder de studenten.

Modern wifinetwerk went snel

“Dit moest anders, want bij een moderne onderwijsinstelling horen moderne middelen”, aldus Huib. Jeffrey en Huib inventariseerden de situatie en het vraagstuk. Vanwege de Gotische bouwstijl stond Jeffrey wel voor een uitdaging; dikke muren belemmerden het draadloze signaal en de zenders mochten geen afbreuk doen aan het indrukwekkende interieur.

Maar, na diverse grondige, on site voormetingen, een precieze installatie van de accespoints en uitgebreide nametingen, is nu op het hele terrein wifi aanwezig en is het wifibereik in elke ruimte nagenoeg even sterk. Het resultaat? Jeffrey vertelt: “Studenten en professoren waren redelijk negatief gestemd over het wifi, maar we hebben dat zo moeten omdraaien dat zij het wifi omarmen en er gebruik van gaan maken in positieve zin.” Docenten en studenten maken nu volop en overal gebruik van hun mobiele apparaten. Studenten zijn er meteen aan gewend; ze vinden wifi nu zo vanzelfsprekend als water uit de kraan.

Meer over onze dienstverlening bij UCR: