Prins Heerlijk: De grip-werkwijze in de praktijk

Case

Prins Heerlijk: De grip-werkwijze in de praktijk

Projecten worden nu via een stapsgewijze aanpak uitgevoerd.

Waarom Prins Heerlijk voor de grip-werkwijze van DataByte kiest

  • Grip-werkwijze brengt meer structuur.
  • ICT krijgt toegevoegde waarde.
  • DataByte denkt actief mee.
  • Balans tussen vaktermen en simpele taal is optimaal.

Waarom Prins Heerlijk voor de grip-werkwijze van DataByte kiest

  • Grip-werkwijze brengt meer structuur.
  • ICT krijgt toegevoegde waarde.
  • DataByte denkt actief mee.
  • Balans tussen vaktermen en simpele taal is optimaal.
Over Prins Heerlijk

“Prins Heerlijk is een leer- en werkbedrijf dat jongeren met leerproblemen en/of een functiebeperking opleidt voor en begeleidt naar werk in de horeca, detailhandel of de zorg”, zegt Peet van den Nieuwenhof, ICT-coördinator bij Prins Heerlijk. Hij vervolgt: “We hebben zelf vijf horeca- en twee detailhandel-locaties. Daarnaast hebben we ook eigen woningen, zodat de jongeren zich ook op dat vlak kunnen ontwikkelen.”

In totaal heeft Prins Heerlijk ongeveer zestig medewerkers in ondersteunende of begeleidende functies. “Daarbij komen dan nog zo’n 225 jongeren die wij in begeleiding hebben”, aldus Peet.

Prins Heerlijk en DataByte

Prins Heerlijk en DataByte zijn nu drie jaar partners. Peet legt uit: “Onze directeur had, vanuit zijn vorige werkgever, goed contact met één van de directeuren van DataByte.” De samenwerking met DataByte werd gezocht op basis van eerdere, goede ervaringen. “We zijn in de afgelopen periode, sinds dat we met DataByte in zee zijn gegaan, enorm gegroeid”, zegt Peet. Hij vervolgt: “Ik ben heel tevreden over DataByte als ICT-partner.”

De grip-werkwijze van DataByte heeft Prins Heerlijk meer structuur gebracht. Projecten worden nu via een stapsgewijze aanpak uitgevoerd. Peet zegt hierover: “Die structuur is erg fijn, daardoor houd je toch zaken tegen het licht die je normaal wellicht ontschieten. Daarnaast wordt er vanuit DataByte goed meegedacht en dat waardeer ik enorm.”

Naast de grip-werkwijze neemt Prins Heerlijk onder andere een Citrixserver en vaste en mobiele telefonie bij DataByte af.

Het project: grip

Met de grip-werkwijze wordt gestreefd naar een goede samenwerking met de klant en moet ICT toegevoegde waarde voor een organisatie krijgen. ICT-doelen worden gekoppeld aan de organisatiedoelen, waardoor de kansen van ICT inzichtelijk gemaakt worden. Peet: “Door de grip-werkwijze krijgt ICT voor onze organisatie toegevoegde waarde, ICT is al lang geen kostenpost meer.” DataByte denkt goed mee in waar onze behoeftes liggen, waardoor gesprekken concreet wat opleveren. Door één van die gesprekken loopt er nu ook een nieuw project bij ons.”

Naast de structuur en het actieve meedenken noemt Peet de persoonlijke relatie die hij met DataByte-medewerkers heeft. Hij vertelt hierover: “Ik trek niet zomaar bij DataByte aan de bel, maar als er iets is zal ik niet schromen daar contact over op te nemen. DataByte is hierin erg flexibel, er staat altijd iemand klaar.” Daardoor worden eventuele problemen snel opgelost, wat tot tevredenheid leidt bij Prins Heerlijk.

Om die reden wordt de communicatie van DataByte naar Prins Heerlijk uitstekend beoordeeld. “De balans tussen vaktermen en simpele taal is er optimaal”, zegt Peet. “Als ik of één van mijn collega’s contact met DataByte opnemen, wordt het altijd in eenvoudige taal uitgelegd waardoor het in één keer door ons wordt opgepakt.”

Meer over onze dienstverlening bij Prins Heerlijk:

No Content Available