Envases: We monitoren zelfs vanuit huis

Case

Envases: We monitoren zelfs vanuit huis

Bedrijfsprocessen optimaal beheersen

Waarom Envases voor DataByte kiest

  • Betere procesbeheersing.
  • Goede bedrijfsbeveiliging.
  • Integratie oplossingen binnen bestaand netwerk.

 

 

 

 

Waarom Envases voor DataByte kiest

  • Betere procesbeheersing.
  • Goede bedrijfsbeveiliging.
  • Integratie oplossingen binnen bestaand netwerk.
Over Envases

Op de Europese markt van industriële verpakkingen is Envases een belangrijke speler. Naast de productie legt het bedrijf zich ook toe op het ophalen, reconditioneren en recyclen van onder andere metalen en plastic vaten. Eén van de twee Nederlandse vestigingen van Envases staat in het West-Brabantse Halsteren. Hier worden blikverpakkingen voor de chemische, verf en voedingsindustrie geproduceerd.

Bedrijfsprocessen optimaal beheersen

Verpakkingsbedrijf Envases in Halsteren schakelde haar vaste ICT-partner DataByte in om een nieuw cameraproject te realiseren. Het resultaat: betere procesbeheersing, optimale monitoring en minder personeelskosten.

System administrator Teun Polak: “Als producent van verpakkingsmaterialen zijn wij ons heel goed bewust van de eisen die onze klanten stellen. Procesbeheersing staat bij ons hoog in het vaandel. Door het integreren van camera’s in ons netwerk, kunnen we alles veel beter monitoren. Het videoregistratieproject heeft meerdere doeleinden. Bedrijfsbewaking is er daar één van. Rond ons bedrijf zijn er op kritische plaatsen camera’s geïnstalleerd om te kunnen monitoren bij calamiteiten. Denk hierbij aan een inbraakalarm dat bij ons afgaat. Vanuit huis kunnen we het geheel zelfs monitoren. De beveiliging is zo altijd goed afgebakend.”

Begeleiding en bewaking

Daarnaast zijn bewaking en begeleiding van het productieproces belangrijke functies van het camerasysteem. De bewaking geldt met name voor kritische processen. Polak: “Deze beelden worden minimaal drie maanden bewaard, zodat we bij eventuele klachten hier op terug kunnen kijken. In het kader van de privacy rechten voor onze medewerkers, hebben we hiervoor samen met het Centraal Bureau Persoonsregistratie en onze ondernemingsraad een duidelijk beleid voor opgesteld.”

Kostenbesparende oplossing

Het productieproces met camera’s begeleiden, brengt nog meer voordelen met zich mee. “We drukken bovendien onze personeelskosten”, onderstreept Polak. “Aan het begin van de lakoven controleert een medewerker via het geïntegreerde camerasysteem de achterkant van de oven. Waar vroeger aan het eind van deze ruim twintig meter lange lijn ook nog een collega stond, is dat door deze oplossing niet meer nodig. DataByte heeft hiermee aangetoond ook een prima dienst te kunnen leveren als het gaat om de integratie van beveiligings- en audiovisuele oplossingen binnen een bestaand netwerk. Wij ervaren dit als een toegevoegde waarde die aansluit bij de jarenlange ervaring van DataByte op het gebied van ICT.”

Meer over onze dienstverlening bij Envases: