Pepijn Project Engineer

Pepijn vertelt | Werken als Project Engineer

Inspiratie: werken bij

Pepijn vertelt

  • Niki Bruysten
  • Leestijd: 2 minuten
  • 7-3-2022

Pepijn vertelt over zijn eerste maanden bij DataByte

Al vanaf zijn zestiende werkt Pepijn in de ICT en hij heeft al bij diverse bedrijven in de branche gewerkt. Begin 2022 maakte hij de overstap naar DataByte in de rol van Project Engineer. Hoe is het om als ‘doorgewinterde ICT’er’ bij DataByte aan de slag te gaan? Pepijn vertelt het!

Wat is jouw achtergrond?

Als jonge jongen lag voor mij de focus al op werken in plaats van in de schoolbanken zitten dus toen ik zestien was ben ik met een BBL-opleiding in de ICT begonnen. Ik werkte op een helpdesk en ik repareerde en installeerde pc’s. Na een zomer gedetacheerd te zijn als interne IT’er mocht ik voor het eerst naar buiten als engineer. Ik had nog geen rijbewijs dus ging op mijn fiets naar de klant!  Ik heb bij diverse ICT-dienstverleners gewerkt en ik dacht steeds dat ik al veel kennis had maar werd door elke werkgever weer verrast. Door in het diepe gegooid te worden, heb ik veel geleerd.

Waarom heb je de overstap naar DataByte gemaakt?

Toen ik kenbaar had gemaakt dat ik open stond voor een nieuwe baan werd ik aan alle kanten benaderd, ook door oud-werkgevers. Dat was voor mij geen optie omdat ik echt op zoek was naar iets nieuws. Bij mijn eerste contact met DataByte had ik meteen een goed gevoel. Mijn onderbuik heeft bijna altijd gelijk dus daar vertrouwde ik op. Het eerste gesprek was lekker los en niet te formeel, daar houd ik van. Ik had na mijn sollicitatiegesprekken het volste vertrouwen dat ik bij Databyte de uitdaging zou gaan vinden waar ik zo naar op zoek was.

Hoe bevalt het werken bij DataByte tot nu toe?

Ik kon echt niet wachten om te starten en dat enthousiasme heb ik nog steeds. De eerste dagen was ik echt kapot toen ik thuis kwam, zo veel nieuwe informatie! Maar na twee weken kreeg ik al het vertrouwen om mijn eerste projecten bij klanten op te gaan pakken. Het fijne aan werken bij DataByte is dat er over alles is nagedacht. Er is structuur en er zijn procedures en er gebeurt niks ‘zomaar’. Ook is de balans die ik momenteel heb tussen werk en privé beter dan ooit. Ik ben nu onderdeel van een leuk een professioneel team en daar ben ik erg trots op.

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil jij deel uit maken van een leuk, professioneel team? Bekijk dan onze openstaande vacatures en wie weet verwelkomen we jou binnenkort als nieuwe collega! 

Pepijn Project Engineer
Niki HR
Meer weten?

Neem contact op met Niki (Recruiter)