Stage op de servicedesk

Santo, Tim, Sjors, Diaz en Merlijn vertellen | Stage lopen bij DataByte

Inspiratie: werken bij

Santo, Tim, Sjors, Diaz en Merlijn vertellen

  • Monica Rommelse
  • Leestijd: 4 minuten
  • 13-5-2022

“Kies voor een stage bij DataByte als je in een korte tijd veel kennis wilt opdoen in een fijne werkomgeving.”

Monica Rommelse (HR-adviseur) ging tijdens de tussentijdse evaluaties in gesprek met stagiairs Santo, Tim, Sjors, Diaz en Merlijn. In deze blog lees je over hoe zij hun stageperiode bij DataByte tot nu toe ervaren.

Hoe kwam je bij DataByte terecht?

Tim: “Ik heb gesolliciteerd bij in totaal vijf bedrijven, ik was bij allemaal aangenomen maar mijn keuze ging naar DataByte door de fijne sfeer die er hing tijdens het sollicitatiegesprek.”

Diaz en Sjors: “Wij zagen DataByte voorbijkomen op de stagemarkt en kregen het als tip vanuit onze mentor.”

Sjors vult nog aan: “Hiervoor heb ik stage gelopen bij een zorginstelling die gebruik maakt van de dienstverlening van DataByte. Daardoor kende ik DataByte al en voelde het vertrouwd.”

Merlijn: “Ik had al eerder contact gehad met DataByte toen ik een bijbaan voor in het weekend zocht. DataByte heb ik vanaf toen altijd onthouden en hierdoor was de keuze voor een stageplaats makkelijk.”

Hoe was jullie inwerktraject?

Sjors: “Ik kreeg heel veel informatie, maar dit maakte het wel meteen erg leerzaam. Je kan je hier op de Servicedesk in een korte tijd heel breed ontwikkelen.”

Tim: “Wat Sjors zegt, klopt helemaal.”

Merlijn: “In het begin vond ik het wel even wennen, het was inderdaad veel informatie. Daardoor kostte het ook even tijd om mijn draai te vinden.”

Diaz en Santo: “Ja, je krijgt wel goede begeleiding, maar er wordt ook van je verwacht dat je zelfstandig dingen uitzoekt. Dit was even wennen, maar zo leer je het wel meteen goed.”

Wat hebben jullie tijdens je stage al aan kennis opgedaan?

Diaz: “Dat is al bijna teveel om op te noemen, maar onder andere: Azure, Citrix, back-ups, oplossen van wifi- en printproblemen.”

Sjors en Tim: “En ook veel kennis over Microsoft 365, Microsoft servers en firewalls.”

Merlijn en Santo vullen nog aan: “Niet te vergeten nog de kennis over Sonicwall, Intune, Active Directory en SharePoint.”

Welke vaardigheden hebben jullie ontwikkeld bij DataByte?

Allemaal zijn ze het erover eens dat de ze vooral de telefonische vaardigheden in een korte tijd enorm verbeterd hebben.

Tim voegt daar nog aan toe: “Ik heb ook geleerd hoe je het probleem van een klant achterhaalt, waarbij het goed leren doorvragen om achter het exacte probleem te komen heel belangrijk is.”

Sjors: “Ja, goed luisteren naar het verhaal van de klant, de kernwoorden eruit halen om het probleem te analyseren. Je leert dit eigenlijk ook vanzelf doordat je het zoveel doet.”

Wat vinden jullie het leukst aan je stage bij DataByte?

Sjors: “Het leukst vind ik de diversiteit qua tickets, hierdoor leer je enorm veel. Van een firewall updaten tot aan een wachtwoord reset. Die afwisseling maakt het leuk en leerzaam.”

Diaz: “Voor mij ook de verdieping in de techniek en dan met name de Azure omgeving. Dat vind ik erg interessant en ik krijg ook de kans me hierin te verdiepen.”

Santo en Merlijn: “Voor ons is dat het helpen van de klanten, je bouwt in korte tijd een band met de klant op, omdat je ze vaker spreekt en helpt. Dat is leuk.”

Merlijn voegt daarnaast nog toe: “Ik vind het leukste toch wel de vrijheid die je hier krijgt en de diversiteit in tickets. Ik ben erachter gekomen dat ik binnen DataByte door de diversiteit veel meer leer dan mijn medestudenten die bij andere bedrijven stage lopen.”

Tim eindigt: “Tijdens je stage bij DataByte kom je ook met meer in aanraking dan alleen de Servicedesk, denk aan het meelopen met het NOC-team of met een Engineer in de buitendienst. Dat vind ik echt een voordeel aan mijn stage.”

Wat gaan jullie doen na deze stage?

Sjors: “Ik wil graag blijven werken op een Servicedesk, ik hoop binnen DataByte of bij mijn vorige stageplaats.”

Diaz: “Die ambitie heb ik ook, ik wil heel graag bij DataByte blijven.”

Tim: “Ik ga doorstuderen, de HBO-opleiding Cybersecurity.”

Merlijn: “Daar denk ik ook over na, maar ik ben er nog niet aan uit. Ik overweeg ook om bij DataByte te blijven. Die keuze wil ik uiterlijk voor de zomer maken.”

Santo: “Ik ben een tweedejaars stagiaire, dus ik moet eerst even terug in de schoolbanken. Een vervolgstage bij DataByte zie ik daarna zeker zitten. Naast een verdieping op de Servicedesk zijn er meerdere mogelijkheden binnen DataByte die me aanspreken.”

Wil je ook een stage waarin je jezelf in een korte tijd enorm kan ontwikkelen en kans maakt op een baan na je afstuderen? Kom dan stage lopen bij DataByte!

Stagiairs Servicedesk
Niki HR
Meer weten?

Neem contact op met Niki (Recruiter)