DataByte

Roisin | medewerker van de maand mei 2020

Inspiratie: werken bij

Medewerker van de maand

  • Roisin Slattery
  • Leestijd: 5 minuten
  • 31-5-2020

Medewerker van de maand mei 2020

Op de kernwaarde ‘Collectief willen winnen’ is Roisin uitverkozen tot medewerker van de maand. Dit is de kernwaarde die zij veelvoudig in het HR team laat zien en ook zeker in de huidige coronacrisis die veel van onze medewerkers vraagt, aldus John de Jongh.

Wat is de reden van de nominatie?

Ik heb rustig gereageerd in een onrustige tijd. Iedere twee dagen veranderde er iets de eerste maand van de coronacrisis. Ik heb de organisatie constant van de juiste informatie en adviezen voorzien.

Wat heb je daar voor moeten doen?

Steeds goed om gaan met nieuwe informatie: veranderingen bijhouden en steeds opnieuw beoordelen. Vooral mijn eigen mening volgen, alleen informatie uit officiële bronnen gebruiken en dit toe te passen op de situatie voor DataByte.

Hoe zie jij de crisis, HR en thuiswerken?

Ik kijk graag naar de voordelen. Ik vind dat er meer begrip van collega’s onderling is, we zetten dingen met z’n allen in een ander perspectief, hebben meer een open mind voor thuiswerken en zien in dat het werk ook op deze manier door kan gaan.

Zie je op HR gebied iets veranderen na de crisis?

Ik denk toch dat mensen elkaar op willen blijven zoeken en dat het sociale aspect belangrijker is dan techniek en efficiëntie. Het zou reistijden kunnen besparen en een veel flexibelere indeling van tijd kunnen geven. Als we dat goed doen, dan zou dit voor onze collega’s meer vrijheid en flexibiliteit in het werk kunnen betekenen.

Was het een leuke verrassing om medewerker van de maand te worden?

Ja, heel onverwachts. Super vertraagd ook, want ik had last van een haperende internetverbinding tijdens onze HR meeting. Ik wilde mijn camera voor de verbinding uitzetten, maar hij moest aan. Bleek dat ik een oorkonde moest lezen. Echt erg leuk!

Wat vind je leuk aan werken bij DataByte?

Het is een platte organisatie met korte lijntjes waardoor je heel makkelijk bij iedereen terecht kan voor vragen en/of hulp. Ook de vrijheid om eerlijk te zijn, hardop na te denken en je mening te geven zonder dat je direct hoeft na te denken over hoe mooi of correct je dit dan verpakt. Dat daar de ruimte voor is, is erg fijn.

Tip voor anderen (om succesvol te zijn binnen DataByte of om medewerker van de maand te worden)

Je bent vaak zelf verantwoordelijk voor wat je overkomt en in ieder geval voor hoe je daar dan vervolgens mee omgaat. Probeer zaken te voorkomen in plaats dat je deze dingen je laat overkomen. Kies zelf, voordat er voor je gekozen wordt.
Vorm altijd je eigen mening, maar verplaats je ook in die van een ander. Het geeft je nieuwe inzichten en verruimt daarmee ook gelijk je eigen belevingswereld.

Enthousiast geworden?
Magazine DataByte
Meer weten?

Neem contact op met Monica!