Pieter | medewerker van de maand oktober 2020

Inspiratie: werken bij

Medewerker van de maand

  • Pieter Zweemer
  • Leestijd: 2 minuten
  • 02-10-2020

Medewerker van de maand oktober 2020

Róisín (HR adviseur) nomineerde Pieter: “Door steeds mee te denken zorgt Pieter ervoor dat DataByte elke dag een beetje beter wordt. De inzet t.b.v. de ‘Mijn doelen’-app is een concreet voorbeeld van Pieter waar het collectief willen winnen naar voren komt.”

Naast de ‘Mijn doelen-app’ bouwde Pieter ook het het Service Delivery Management rapport (SDM) voor Jacco (Manager Infra) en Dennis (Escalatiemanager). Wat staat er eigenlijk in het SDM?

Pieter: Het geeft inzicht in verstoringen, incidenten, CrewHu beoordelingen, Availability (verstoringen en uptime), Capacity (de groei van een server bijvoorbeeld) en tickets.

Wat heb je daarvoor moeten doen?

Al die systemen aan elkaar koppelen en dat vertalen naar een logisch rapport wat iedereen begrijpt. Zowel voor onszelf als voor de klant. Dat doen we met een API koppeling, daarmee leggen we verbindingen en verzamelen we de data met één klik. Voorheen moest Dennis uit meerdere systemen de data halen en handmatig het rapport maken. De uitdaging van dit project zat vooral zat in het transformeren van ruwe data naar bruikbare informatie.

Wat was de uitdaging met de ‘Mijn doelen-app?’

Goede vraag, niet zozeer echt een uitdaging. Róisín wist heel goed wat ze wilde, dat is heel fijn samenwerken. Het was een leuke projectgroep, de ontwikkeling van de applicatie is heel snel gegaan. Deze app zorgt vooral voor een kwaliteitsverbetering doordat beoordelingen nu niet meer allemaal in losse documenten staan, maar overzichtelijk in de app. Het inzicht in de beoordelingen zorgt ook voor meer transparantie.

Wat vind je leuk aan werken bij DataByte?

De vrijheid om iets nieuws te proberen. Bovendien hebben we een leuke groep collega’s, niet alleen in mijn eigen team, maar in heel de organisatie.

Enthousiast geworden?
Magazine DataByte
Meer weten?

Neem contact op met Monica!