Leon Deeltijd HBO

Leon vertelt | Werken bij DataByte naast een deeltijd opleiding

Inspiratie: werken bij

Leon vertelt

  • Niki Bruysten
  • Leestijd: 2 minuten
  • 7-6-2022

“Vanaf het eerste sollicitatiegesprek had ik al een goed gevoel en dat is onveranderd.”

Bij DataByte weten we dat de studenten van nu de ICT-talenten van de toekomst zijn. Daarom staat onze deur wagenwijd open voor iedereen die tijdens zijn studie bij ons praktijkervaring op wil doen. Meestal is dit in de vorm van een stage bij DataByte, maar we kijken ook verder dan dat. Toen Leon Hage bij ons solliciteerde en aangaf drie dagen te willen werken naast zijn HBO opleiding ICT & Infrastructure werden wij direct enthousiast. Op 4 april is Leon gestart op de Servicedesk en in deze blog lees je meer over zijn ervaring.

Hoe was jouw start bij DataByte?

Vanaf het eerste sollicitatiegesprek had ik er al een goed gevoel over, omdat alles zo soepel verliep en dat gevoel is onveranderd. Op dag één werd duidelijk uitgelegd wat er van me verwacht werd: meedraaien op de Servicedesk op het niveau dat ik op dat moment had en mezelf zo steeds verder ontwikkelen. Omdat de vragen vanuit klanten zo afwisselend zijn, doe ik een goede ICT-basis op.

Op welke manier word je begeleid?

Op een super manier! De lijntjes zijn heel kort en iedereen is erg behulpzaam. Wesley is mijn buddy en hij staat werkelijk altijd paraat als ik inhoudelijke vragen heb. Bart is mijn leidinggevende en met hem kijk ik tijdens mijn één-op-één gesprekken naar mijn ontwikkeling, waar ik naartoe wil groeien en hoe DataByte me daarbij kan helpen.

Welke mogelijkheden worden er dan geboden?

Allereerst wilde ik graag breder kijken dan alleen de Servicedesk, dus ik vond het erg fijn dat in het inwerkprogramma standaard is opgenomen dat je op andere afdelingen meekijkt. Zo heb ik al een aantal dagen meegelopen bij het NOC-team. Ook ben ik bij een klant geweest met één van onze buitendienst Engineers. Mijn doel is om me verder te ontwikkelen op het gebied van security. We hebben bij DataByte een mooi learning platform waarin ik meer kan leren over netwerken. Ik zie dit als een brug tussen wat ik nu doe op de Servicedesk en de security kant waar ik op wil.

Welke kennis heb je inmiddels al opgedaan?

Ik zit nog in de beginfase, dus ik focus me nu nog op het resetten van wachtwoorden, het oplossen van problemen die klanten hebben met Outlook en het voorbereidende werk voor de tweede lijn zodat zij met de klantvraag verder kunnen. Je krijgt bij DataByte ook ontwikkeltijd en deze tijd gebruik ik graag om me te verdiepen in een ticket dat meteen doorging naar de tweede lijn: eerst uitzoeken hoe ik het zelf op zou lossen en daarna kijken hoe mijn collega’s het daadwerkelijk hebben gedaan. Op die manier leer ik steeds meer.

Zou je andere studenten die een deeltijd HBO-opleiding volgen, adviseren om bij DataByte aan de slag te gaan?

Zonder twijfel: ja! Het is pittig, want mijn studiebelasting is 30 uur per week en ik werk 24 uur per week bij DataByte, maar ik ga met zoveel plezier naar mijn werk dat ik dat geen probleem vind. Het werken bij DataByte is zo vreselijk leerzaam en ik ben ervan overtuigd dat iedereen hier een ontzettend goede basis kan leggen voor zijn carrière in de ICT!

Wil je ook een goede basis leggen voor jouw carrière in de ICT? Wij bespreken graag met jou de mogelijkheden binnen DataByte! Neem contact op met Niki of bekijk onze vacatures en solliciteer direct. 

Niki HR
Meer weten?

Neem contact op met Niki (Recruiter)