Software medewerker

Jos | medewerker van de maand augustus 2020

Inspiratie: werken bij

Medewerker van de maand

  • Jos van Vlimmeren
  • Leestijd: 5 minuten
  • 31-7-2020

Medewerker van de maand augustus 2020

Martijn (Manager Software) nomineerde Jos: “Jos helpt de andere Developers te groeien en maakt zichzelf hierdoor minder belangrijk. Hij is niet zomaar een lead Developer, maar iemand die meerdere functies oppakt en tot een succes maakt.”

Wat heb je voor jouw nominatie moeten doen?

Ik heb op onze afdeling verschillende functies op me genomen, om er voor te zorgen dat we als team vooruit kunnen. Bijvoorbeeld het DevOps gedeelte opgepakt en taken overgenomen van Martijn (manager van Jos). Ook leid ik onze wekelijkse stand-up meeting tegenwoordig.

Wat is DevOps?

De verbinding tussen ontwikkelaars (Development) en infra (Operations). Tussen programmeren en het daadwerkelijk veilig live zetten. Ik ben er bij als er nieuwe servers moeten komen of als we bespreken hoe we dat op Azure kunnen doen, bijvoorbeeld. Met als doel het makkelijker en sneller releasen van software. En dat de rest van het team zich daar niet druk over hoeft te maken. Het is nu 1 druk op de knop van ontwikkel- naar productieomgeving. We kunnen ieder uur van een dag een release doen als we dat willen.

Waarom doe je dat allemaal?

Als ik met 5 minuten helpen iemand verder kan helpen, dan doe ik dat graag. Dit is ook een beetje gegroeid vanuit het verleden. Ik had vroeger ook iemand die dat deed en dat heeft me enorm geholpen. Ik zet mijn brede ervaring op deze manier optimaal in voor het team.

Wat is jouw volgende stap en wat moet je daar voor doen?

Mijn ervaring op alle vlakken voor het team inzetten, met als doel: dat alle developers hun maximale aantal uren in de week aan programmeren kunnen besteden.

Tip voor anderen (om succesvol te zijn binnen DataByte of om medewerker van de maand te worden)

Ik heb er niks speciaals voor gedaan, doe het vooral samen, help elkaar, sta voor elkaar klaar en pak de kansen aan als ze geboden worden.

Enthousiast geworden?
Magazine DataByte
Meer weten?

Neem contact op met Monica!