John de Jongh verteld

John Heijnen vertelt | Fasten your seatbelt!

Inspiratie: werken bij

Fasten your seatbelt

  • John Heijnen
  • Leestijd: 2 minuten
  • 23-6-2021

Fasten your seatbelt

Sinds half maart is DataByte onderdeel van Interstellar. Samen zijn we op een missie om de meest relevante ICT-dienstverlener van Nederland te worden. Maar wat betekent dit voor het werken bij DataByte? John Heijnen (Directeur) vertelt er in dit blog alles over. Over onze groeiambitie, onze cultuur en alles wat Interstellar ons brengt. Fasten your seatbelt, want het wordt een geweldige reis! Stap jij in?  

De Interstellar groep: een collectie van acht ICT-bedrijven met landelijke dekking

Interstellar bestaat sinds eind december 2020. Sinds 16 maart 2021 zijn wij onderdeel van de Interstellar groep, een collectie van acht ICT-bedrijven met landelijke dekking. Deze acht bedrijven zijn onderverdeeld in vier generalisten en vier specialisten. Wij zijn een generalist. Onze rol is Managed Service provider. Wij zitten bij de klant aan tafel als de trusted advisor, de regisseur. Wij streven naar optimale klanttevredenheid!  

‘Hoe blijven we in de markt winnen als concurrenten steeds sterker worden?’

We hebben voor Interstellar gekozen om op de lange termijn de continuïteit van DataByte te borgen. Wij willen een relevante ICT-speler blijven. De laatste jaren zagen wij meerdere overnames in de markt. Hoe blijven we in de markt winnen als concurrenten steeds sterker worden? Doordat we nu bij de Interstellar groep horen, hebben we landelijke dekking en voegen we allerlei belangrijke expertises via de specialisten toe.

Daarnaast willen wij dat onze medewerkers ook kunnen groeien en ontwikkelen. Als onze organisatie stil staat, staan onze medewerkers dat ook. Wij hebben daarom een groeiambitie uitgesproken om in drie jaar tijd te verdubbelen in omzet (van 20 naar 40 miljoen).

Wij willen de relevantste ICT-partij zijn in regio Zuidwest Nederland

Wij willen de relevantste ICT-partij zijn en blijven in regio Zuidwest Nederland. Wij hebben hiervoor de sterke kanten van Interstellar, maar blijven DataByte zoals we zijn. We behouden onze eigen identiteit. Autonoom met onze eigen cultuur. Dichtbij de klanten en medewerkers hier in de regio. Onze groeiambitie willen wij realiseren in Zuidwest Nederland. Voor een deel doen we dat autonoom, door zelf te groeien. Maar dat doen we ook door ICT-bedrijven hier in de regio aan DataByte toe te voegen.

We maken gebruik van elkaars expertise en wisselen kennis uit met onze zusjes en broertjes!

Wat zijn de voordelen voor onze medewerkers, nu we onderdeel zijn geworden van Interstellar? De ontwikkelmogelijkheden, denk hierbij bijvoorbeeld aan meerdere en grotere projecten tegelijkertijd en daarnaast sneller kunnen innoveren. We kunnen gebruik maken van elkaars expertise, we wisselen kennis uit met onze zusjes en broertjes en daarnaast kunnen we sneller nieuwe producten en diensten toevoegen aan ons portfolio. Samengevat, kunnen we veel meer tegelijkertijd aan.

Bij DataByte kun je jezelf zijn!

Waarom raad je mensen aan om hier te komen werken? Je kan hier jezelf zijn, in een leuke club met collega’s, die allemaal de klant vooropzetten. Je krijgt veel vrijheid en tegelijkertijd verantwoordelijkheid in je functie. We hebben een klantenbestand van ongeveer 400 klanten met gemiddeld tussen de 25 en 1000 werkplekken, een paar uitschieters van 3000 werkplekken. Het is bij ons altijd lekker druk, iedere ICT-omgeving is anders, met een grote diversiteit aan klanten uit verschillende branches. Iedere klant heeft zijn eigen soort gebruikers, applicaties en devices, dit maakt het voor iedereen afwisselend en uitdagend. Ik zeg wel eens ‘er is geen ICT-bedrijf waar je jezelf sneller kan ontwikkelen dan bij ons’.

Onze collega’s omschrijven het werken bij DataByte als: ‘leuke collega’s, afwisselend werk en elke dag is anders’.

Wees niet bang om in het diepe te springen

Wanneer pas je minder goed bij DataByte? Als je jezelf niet wil ontwikkelen of wanneer je bang bent om in het diepe te springen. Jezelf willen verbeteren en initiatief nemen is erg belangrijk om bij de cultuur van DataByte te passen en succesvol te worden. We stimuleren collega’s daarom sterk om initiatief te nemen. Zo blijven we vooroplopen!

Enthousiast geworden?
Magazine DataByte
Meer weten?

Neem contact op met Monica!