Jacco vertelt | Na 25 jaar ontwikkeling verder als ondernemer

Inspiratie: werken bij

Na 25 jaar verder als ondernemer

  • Monica Rommelse
  • Leestijd: 2 minuten
  • 10-12-2021

Jacco vertelt over zijn ontwikkeling bij DataByte

Om onze kernwaarde ‘blijven ontwikkelen’ na te leven, zorgen we dat onze collega’s werken vanuit talenten. Jacco Lambregtse heeft zich 25 jaar lang ontwikkeld binnen DataByte en gaat zijn talenten nu verder benutten als ondernemer. Hij vertelt over het werken bij DataByte en de stappen die hij zet om zijn talenten vol te blijven benutten.

Hoe ben je begonnen bij DataByte?

25 jaar geleden ben ik begonnen als Assemblage medewerker. Toen waren we met tien man personeel. In de loop der jaren ben ik doorgegroeid naar de buitendienst, als Engineer. De afgelopen 7 jaar heb ik de functie van Infra Manager vervuld. Ik was eindverantwoordelijke voor de afdeling Infra, waar de Servicedesk en alle buitendienst Engineers en coaches onder vallen. De afgelopen jaren ben ik vooral bezig geweest met het verbeteren van de afdeling en zorgde ik dat iedereen het naar zijn zin heeft en zo goed mogelijk kan werken. Dat zorgt uiteindelijk natuurlijk voor tevreden klanten.

Hoe heb je je werkzaamheden ervaren?

Heel leuk, ik doe alles met passie en energie. De vrijheid die ik binnen DataByte altijd heb gekregen en dat er naar mij wordt geluisterd, zorgen voor een fijne sfeer. Op heel veel dingen kon ik zelf invloed uitoefenen. DataByte heeft nooit stil gestaan, daar heb ik de afgelopen 25 jaar mijn steentje aan bijgedragen.

Na 25 jaar dienstverband ga je DataByte verlaten…

Ja, ik word ondernemer. Ik heb de opleiding Electrotechniek gedaan en ik ben graag aan het klussen en bezig met mijn handen. Dit deed ik altijd al hobbymatig naast mijn werk bij DataByte, maar vanaf nu ga ik hier mijn werk van maken. Mijn zoon doet ook de opleiding Electrotechniek, we hebben toekomstplannen om hier samen in verder te gaan. Electro en ICT komen steeds meer samen. Ik heb aangeboden om op projectbasis beschikbaar te blijven voor DataByte. Op deze manier blijf ik nog graag verbonden bij DataByte.

Hoe omschrijf jij het werken bij DataByte?

De vrijheid die je krijgt is heel leuk, maar soms ook moeilijk. Er zijn geen kaders, die moet je zelf maken. Daarnaast krijg je veel vertrouwen en verantwoordelijkheid, je moet zelf initiatief nemen. Na 25 jaar dienstverband is het ook best gek om DataByte te verlaten. Met zoveel collega’s heb ik een goede band opgebouwd. Ik heb bij DataByte de vrijheid gekregen om mij maximaal te ontplooien.

Binnen DataByte gebruiken we TMA, Talent Management Analyse. Dit is een methode om je talenten en drijfveren in kaart te brengen. Doe dingen waar je energie van krijgt. Dit heb ik 25 jaar gedaan bij DataByte en nu ga ik dit zelf als ondernemer doen.

Jouw talenten ook optimaal benutten en jezelf ontwikkelen binnen DataByte?

Magazine DataByte
Meer weten?

Neem contact op met Monica!