Ilse vertelt | Een functie waar ik echt mijn kwaliteiten in kwijt kan

Inspiratie: werken bij

Eerste maand bij DataByte

  • Ilse Crouch
  • Leestijd: 2 minuten
  • 23-11-2020

Een functie waar ik écht mijn kwaliteiten in kwijt kan

Een nieuwe uitdaging zoeken terwijl de hele wereld op z’n kop staat. Ilse deed het en blikt samen met ons terug op haar eerste maand bij DataByte.

Het is heel snel gegaan

Sinds half oktober geef ik ICT (nu virtueel) een gezicht. In eerste instantie had ik, via via, contact met DataByte over een andere vacature. We kwamen al snel tot de conclusie dat deze functie niet echt aansloot bij mijn ambities. Kort daarna kwam de vacature Sales Agent online. Vanaf toen is het heel snel gegaan.

Op vrijdag had ik via een sollicitatie mijn interesse kenbaar gemaakt. De week erop volgde al het eerste gesprek. Ik voelde hier direct de klik. Dit was wederzijds, want voor dezelfde week hadden we al een vervolggesprek ingepland. Deze keer zoomden we verder in op de functie en bespraken we de persoonlijke match, beide op basis van mijn TMA. Na een leuk gesprek werd al gauw duidelijk dat ik het Marketing team binnen DataByte zou gaan versterken.

Een warm onthaal

Tijdens de sollicitatiegesprekken kreeg ik een goed gevoel over DataByte als een organisatie. Aandacht voor de mens en een fijne sfeer. Een organisatie waar ik mezelf wel zag werken. Toch vorm je dit beeld op een paar enkele contactmomenten, dus dat blijft altijd even afwachten. Gelukkig kan ik aangeven dat dat beeld onveranderd is! Ik ben meteen goed ontvangen, met alle kennismakingen en hulp voelde ik me zo thuis. Ik begin elke dag met plezier aan een nieuwe werkdag.

 

De eerste week heeft vooral in het teken gestaan van kennismakingen met collega’s maar ook met het dienstenportfolio van DataByte. Aangezien ik zelf weinig ICT kennis hebt, was dit vooral veel informatie absorberen. Op die manier kon ik in de tweede week ‘echt’ aan de slag gaan. De invulling van deze functie is niet alleen voor mij nieuw, maar ook voor DataByte. Dit zorgt ervoor dat ik meteen extra veel vrijheid heb in het vormen van de rol en ik meedenk over de uitvoering. Samen met het team geven we daar invulling aan, waardoor het echt mijn ding is en ik mijn kwaliteiten goed kwijt kan.

Vragen staat altijd vrij 

Wat me tot nu toe is opgevallen, is dat ik vooral de ruimte krijg om nieuwe dingen te leren en mezelf te ontplooien. De werkwijze die ik toepas is niet vastgelegd of voor mij bepaald, ik mag daar zelf een invulling aan geven. Die vrijheid waardeer ik enorm. Wanneer ik ergens tegenaan loop geldt eigenlijk: vragen staat altijd vrij. Collega’s zijn bereid om mij te helpen en dat zorgt voor een gevoelsmatig vangnet waar ik op terug kan vallen. Al ben ik op dit moment nog maar kort onderdeel van het team ben, dankzij de ruimte die ik krijg en het vertrouwen dat mijn collega’s in mij hebben, voelt dat helemaal niet zo.

Enthousiast geworden?
Meer weten?

Neem contact op met Monica!