Ilse Laros

Ilse vertelt | Doorgroeien binnen DataByte

Inspiratie: werken bij

Ilse vertelt

  • Niki Bruysten
  • Leestijd: 2 minuten
  • 14-3-2022

Ilse groeit door naar commercieel medewerker binnendienst

Dat je binnen Databyte snel door kan groeien als je je ambities uitspreekt, bewijst Ilse Laros. In april van dit jaar is ze één jaar in dienst en in deze korte tijd heeft ze de overstap van telefoniste op lijn 0 naar commercieel medewerker binnendienst gemaakt. Hoe is dat zo gekomen? Ilse vertelt het.

Hoe kwam je bij DataByte terecht?

Ik heb veertien jaar geleden al bij DataByte gewerkt toen er nog een winkel voor particuliere klanten was. Destijds waren de werktijden niet ideaal met mijn jonge gezin dus ben ik ergens anders gaan werken. Iets meer dan een jaar geleden had ik weer contact met iemand van DataByte en op dat moment was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Dat ‘nieuwe’ bleek uiteindelijk iets heel vertrouwds te zijn!

Je kwam weer terug bij DataByte! Hoe was dat?

Ondanks dat het bedrijf in veertien jaar tijd enorm gegroeid en ook sterk geprofessionaliseerd is, is de spirit nog steeds hetzelfde: collectief willen winnen. Wij willen met de hele organisatie het beste voor de klant, dat is onveranderd. Wat ik merk is dat er in de tussentijd meer oog is gekomen voor het personeel, er is meer waardering en ik voel me echt gehoord hier. Ik had weleens uitgesproken dat het mijn doel was om op termijn door te groeien richting de binnendienst, maar dat het zo snel zou gaan, had ik echt niet verwacht.

Je startte als telefoniste op lijn 0, waarom deze functie?

Ik hou van regelen en ben communicatief sterk. De rol van telefoniste is bij veel bedrijven de meest onderschatte baan die er is. Wij zijn het eerste contact dat de klant heeft en dat moet altijd goed zijn. Ik vind het leuk om een stapje extra te zetten. In deze functie kon ik DataByte zelf en de klanten goed leren kennen en was er op termijn de mogelijkheid om door te groeien.

Maar dat doorgroeien ging sneller dan gedacht. Hoe kwam dat?

Er kwam een positie vrij op de binnendienst en het schoot wel even door mijn hoofd dat het een mooie kans zou zijn, maar ik dacht ook direct ‘ze zien me aankomen’.  Ik werkte namelijk nog maar 9 maanden bij Databyte. Ik voelde me erg gevleid toen ik werd gevraagd door de leidinggevende van de afdeling die wist dat doorgroeien naar de binnendienst mijn ambitie was. Na het meekijken op de afdeling ging het snel. Per 1 maart werk ik nu als commercieel medewerker binnendienst en ik ben met open armen ontvangen door het team. Iedereen is behulpzaam en ik krijg de vrijheid om zelf dingen te proberen. Ik ben heel blij met de kans die ik gekregen heb.

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe uitdaging met veel mogelijkheden om (snel) door te groeien? Bekijk dan de openstaande vacatures en solliciteer direct!

Niki HR
Meer weten?

Neem contact op met Niki (Recruiter)