DataByte

Fabian en Davy vertellen | Mijn stageperiode bij DataByte

Inspiratie: werken bij

Mijn stageperiode bij DataByte

  • Monica Rommelse
  • Leestijd: 2 minuten
  • 22-3-2021

‘Stage lopen bij DataByte biedt mooie kansen voor de toekomst!’

Fabian en Davy: Alle twee eindejaars stagiaires van de MBO opleiding ICT Beheerder aan het Curio in Breda en Roosendaal. Zij lopen hun eindstage op onze Servicedesk afdeling. Benieuwd naar hoe zij hun stageperiode ervaren?

Hoe zijn jullie eerste stageweken gegaan?

We zijn warm ontvangen en goed begeleid tijdens de eerste paar weken. Het is even wennen aan een nieuwe manier van werken en natuurlijk is stage lopen heel anders dan les krijgen.

Wat vinden jullie zo leuk aan het stage lopen bij DataByte?

Vanaf de 2de stageweek hebben we al tickets mogen oppakken. Automative checks, change request, en incident meldingen. We hebben via de mail en telefonisch contact met klanten.  In het begin was bellen even spannend. Dit komt vooral omdat we nog niet goed wisten wat we allemaal aan een klant moeten vragen. Daarnaast is het een professionele omgeving waarin we ook moeten leren hoe we op een zakelijke manier met de klant omgaan.  Daarnaast, als we iets verkeerd doen heeft het gelijk een gevolg voor de klant, dat willen we natuurlijk ten allen tijden voorkomen.

Klanten helpen met het oplossen van de problemen zodat ze weer verder kunnen, dat vinden alle stagiaires unaniem het leukste!

Wat hebben jullie al geleerd?

Het werken met Azure Ad, Automative checks, Microsoft Office 365, back ups, Windows servers en firewalls.
Op school hebben we de basis geleerd om een server in te stellen. In trouble shooten hadden we nog geen ervaring. Dit leren we o.a. tijdens deze stage. Dat is waar we onder andere veel mee bezig zijn op de Servicedesk: trouble shooten van servers en systemen.

Kunnen jullie je schoolopdracht hier goed uitvoeren?

Fabian: Ik start binnenkort met een project waarbij ik Senior Project Engineer Kevin Heeren ondersteun. Dit betreft een project van een klant bij het inrichten van een MS365 omgeving die we koppelen aan de oude omgeving met een aantal Intune werkzaamheden.

Davy: voor ons wordt een interessant project geregeld. Iedere stagiaire mag hier meelopen/werken met een groot project. Door corona is het helaas meer remote dan op locatie bij de klant. Maar interessante projecten, die zijn er genoeg!

Hoe gaat de samenwerking met collega’s?

Goed, het is een leuke club met jonge mensen, we hebben veel contact met collega’s en met Bart Deijkers. Hij begeleidt ons tijdens onze stage en vraagt vaak hoe het met ons gaat en helpt ons in de ontwikkeling van de technische kennis.

Waarom zouden jullie andere stagiaires DataByte aanraden?

DataByte is een brede ICT dienstverlener waarbij je in een korte tijd veel technische kennis bijleert en veel klantcontact hebt. Daarnaast werken hier een aantal collega’s die als stagiaire zijn begonnen en inmiddels een contract hebben. Dit biedt mooie kansen voor de toekomst!

Enthousiast geworden?
Magazine DataByte
Meer weten?

Neem contact op met Monica!