Werken bij DataByte

Jorg | Een nieuwe baan tijdens corona

Inspiratie: werken bij

Een nieuwe baan tijdens corona

  • Jorg van Oijen
  • Leestijd: 2 minuten
  • 15-5-2020

Een nieuwe baan tijdens corona: hoe virtuele kennismakingsgesprekken het nieuwe normaal werden.

Een nieuwe baan in tijden van corona. Kennismaking met nieuwe collega’s, overdracht van klanten en de inwerkperiode. Hoe is dit gegaan? Onze nieuwe collega Jorg neemt je mee.

Een connectie maken met collega’s terwijl je elkaar niet dagelijks op kantoor ziet. Is dat gelukt?

Ik ben 1 mei gestart. Toen waren er al de nodige voorzorgsmaatregelen genomen op kantoor, waardoor het mogelijk werd iedere dag in Steenbergen te werken. Op die manier kon ik aanwezige collega’s toch wat gemakkelijker opzoeken. Al werken er nog veel collega’s dagelijks thuis. Bij hen zoek ik de connectie virtueel op. Via Microsoft Teams had ik de eerste dagen diverse gesprekken. Ik was nog niet heel ervaren met het werken met Teams, maar ik raakte er snel aan gewend. Virtuele kennismakingsgesprekken werden snel het nieuwe normaal!

Hoe omschrijf jij de sfeer die je hebt ervaren tijdens deze bijzondere start?

Er heerst een vriendelijke en hartelijke sfeer. De (virtuele) start is voor ons nieuw, maar ook voor collega’s. Iedereen was erg welwillend om via Teams kennis te maken. We voelden ons snel welkom, ondanks dat we veel collega’s nog nooit écht hebben gezien. Ook is iedereen erg behulpzaam. Even meekijken is toch wat lastiger, maar hier zijn we creatief mee om gegaan. Al met al een erg welkom gevoel dus!

Wat spreekt jou aan in het werken bij DataByte?

De vrijheid om dingen op te pakken en te verbeteren. Ik kan er echt mijn eigen richting aan geven, sterker nog, dat wordt ook verwacht. Ik denk mee en kijk vooruit. Het werken bij DataByte vergelijk ik met de vrijheid om een eigen ondernemer te zijn binnen DataByte. Deze verantwoordelijkheid, vrijheid en assertiviteit past me wel!

‘’Je hebt de vrijheid om een eigen ondernemer te zijn binnen DataByte’’ aldus Jorg

Enthousiast geworden?
Magazine DataByte
Meer weten?

Neem contact op met Monica!