Kevin BBL stage Servicedesk

Kevin vertelt | BBL-traject op de Servicedesk

Inspiratie: werken bij

Kevin vertelt

  • Niki Bruysten
  • Leestijd: 2 minuten
  • 24-3-2022

Een BBL-traject op de DataByte Servicedesk

Bij DataByte staat de deur wagenwijd open voor talenten die nog bezig zijn met een studie. We bieden veel stageplaatsen aan binnen de organisatie, maar een BBL-traject doorlopen is ook zeker een optie. We waren dan ook heel erg blij toen Kevin in november 2021 bij ons op de Servicedesk zijn BBL wilde afronden. Hoe hem dit bevalt, dat vertelt hij graag!

Hoe kwam je bij DataByte terecht?

Ik zit in het laatste jaar van de opleiding ICT-beheer niveau 4 en heb tijdens mijn BBL-traject eerst bij een ander bedrijf gewerkt op een Servicedesk. Ik zocht wat anders en zodra ik dat op mijn LinkedIn kenbaar maakte, stroomden de aanbiedingen binnen. Ik ging voor een bedrijf dat niet te klein was, want ik wilde veel verschillende dingen kunnen leren. Maar een té groot bedrijf wilde ik ook niet, want dan zou ik me al snel een nummertje voelen. DataByte zat hier perfect tussenin. Daarnaast sprak het team met allemaal gelijkgestemde, jonge collega’s me aan en had ik goede verhalen over de organisatie gehoord. Vandaar dus dat mijn keuze viel op DataByte!

En is dat de juiste keuze geweest?

Zeker weten, al moet ik zeggen dat het de eerste weken wel aanpoten was. Ik had al ervaring op een Servicedesk maar leerde hier toch heel veel nieuwe dingen. Daarnaast is bij DataByte mijn verantwoordelijkheid veel groter. We zijn echt een skilled Servicedesk dus ik pak ook een deel netwerkbeheer voor mijn rekening. Bij mijn vorige werkgever was daar een aparte afdeling voor, maar ik vind het heel erg leuk omdat dit mijn functie een stuk breder en leerzamer maakt.

Hoe zie je jouw toekomst bij DataByte?

Rond de zomer verwacht ik af te studeren en vanaf dan hoef ik op vrijdag niet meer naar school. Dan kan ik fulltime aan de slag. Ik ben inmiddels al doorgegroeid naar de tweede lijn en mijn doel is om zo snel mogelijk door te stromen naar de derde lijn. Daar is een duidelijk stappenplan voor bij DataByte dus zodra ik mijn diploma in handen heb, ga ik me daarop focussen. Uiteindelijk lijkt het me leuk om de netwerkkant op te gaan en binnen DataByte wordt ik daarin goed ondersteund en mag ik bijvoorbeeld meelopen met een Engineer.

Wat zou je willen zeggen tegen studenten die overwegen hun BBL-traject bij DataByte te volgen?

Doen! Bij DataByte gaat je kennis van nul naar super breed, want je hebt hier van elke discipline wel iets in huis. Door de goede begeleiding en ons gezellige team ga je het hier zeker naar je zin hebben.

Meer weten over de mogelijkheden van stage lopen of een BBL-traject volgen bij DataByte?

Kevi Pimmelaar
Niki HR
Meer weten?

Neem contact op met Niki (Recruiter)