Volution DataByte

Volution van DataByte wint een Microsoft Educatie Partnership Award!

Inspiratie: nieuws

Volution van DataByte

wint een Microsoft Educatie Partnership Award!
  • Ciska van den Brink, Content Manager
  • Leestijd: 2 minuten
  • 06-11-2015

Volution wint een Microsoft Educatie Partnership Award!

 Op donderdag 5 november 2015 was Volution uitgenodigd voor de Microsoft Educatie Partnership Awards 2015 in Amsterdam. Volution won twee prijzen in twee verschillende categorieën. Volution helpt de onderwijssector bij het verbinden van onderwijs en ICT. Volution is een onderdeel van DataByte, een ‘goldpartner’ van Microsoft.

Microsoft wilde met de uitreiking waardering uitspreken voor Nederlandse partners die in dat jaar innovatieve oplossingen op het gebied van onderwijs hebben ontwikkeld op basis van Microsoft-technologie. In 2015 stond de uitreiking in het teken van samenwerking. Martine Gorissen, adviseur didactiek & ICT bij Volution, beaamt dit: “Volution is een ICT-dienstverlener die gespecialiseerd is in de onderwijssector. Volution werkt intensief samen met scholen en uitgeverijen om tot de beste dienstverlening te komen.”

Eerste prijs in de categorie Leeropbrengst

Volution won de eerste prijs in de categorie ‘Leeropbrengst’ samen met Tumult. Vanaf schooljaar 2016/2017 is loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) een verplicht onderdeel binnen het vmbo. Om scholen hierbij te helpen, hebben Volution en uitgeverij Tumult in samenwerking met een aantal middelbare scholen een digitaal LOB-dossier ontwikkeld. Dit middel ondersteunt leerlingen bij het nemen van eigen verantwoordelijkheid over het leerproces en het inzichtelijk krijgen van competenties en talenten, zodat zij goed worden voorbereid op de arbeidsmarkt of een vervolgopleiding.

Tweede prijs in de categorie Onderwijzen

Volution won de tweede prijs in de categorie ‘Onderwijzen’ samen met de vooruitstrevende school ’t Ravelijn in Steenbergen. Vanaf schooljaar 2015/2016 werkt de school succesvol met een digitaal onderwijsplatform. Leerlingen, docenten en ouders kunnen via een tablet of pc eenvoudig toegang krijgen tot een gepersonaliseerd onderwijsplatform waar overzichtelijk lesinformatie, leertaken, onderwijsvoortgang en lesmateriaal worden weergegeven. Grote voordelen van deze omgeving is dat naast het inzichtelijk brengen van de voortgang van elke leerling, de werkdruk van docenten wordt verlaagd en dat het aanzienlijke tijdsbesparing oplevert.

Volution begeleidt en ondersteunt onderwijssector zo goed mogelijk 

Gorissen vertelt: “De avond van de award-uitreiking was indrukwekkend; er waren in totaal tachtig spelers aanwezig. Dat wij in twee van de in totaal vijf categorieën in de prijzen zijn  gevallen, kwam als een verrassing. De twee awards motiveren ons bij Volution om de huidige samenwerking met onze partners op deze weg voort te zetten. Wij hebben gezamenlijk één visie: Het onderwijs zo goed mogelijk ondersteunen en begeleiden. Wij letten daarbij op de vragen vanuit de onderwijssector, zodat wij maatwerk kunnen leveren dat is afgestemd op de behoeften van de scholen.”

Volution

Volution helpt de onderwijssector gepersonaliseerd onderwijs vorm te geven waarbij wordt aangesloten op de leefwereld van de leerling van nu. Samen met scholen, leraren en leerlingen hebben wij een uniek onderwijsplatform en diverse educatieve applicaties ontwikkeld. Ook werken wij nauw samen met educatieve uitgeverijen en andere onderwijspartners. Bekijk hier de website van Volution.

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!