Windows 11

Windows 11 komt eraan!

Inspiratie: nieuws

Windows 11 komt eraan!

 • Marjella van Meer
 • Leestijd: 2 minuten
 • 15-9-2021

Alles over de upgrade
naar Windows 11

Dit jaar nog komt Microsoft met een nieuwe versie van Windows. Windows 11 wordt door Microsoft gepresenteerd als een fris, modern besturingssysteem waarin u en uw manier van werken centraal staat. In deze blog vertellen we alles wat u moet weten over deze upgrade van Windows!

Wanneer komt Windows 11 uit?

Microsoft kondigde tijdens het grote Microsoft evenement op donderdag 24 juni de komst van Windows 11 aan.  Inmiddels is de officiële releasedatum bekend gemaakt en zal het nieuwe besturingssysteem Windows 11 op 5 oktober verschijnen. Computers die voor de upgrade in aanmerking komen, zullen vanaf dan een melding krijgen dat ze geüpdatet kunnen worden.

Wat kost Windows 11?

De upgrade naar Windows 11 is gratis voor gebruikers die nu met Windows 10 werken. Een vereiste is wel dat er een geldige, betaalde Windows-licentie in bezit is en dat de computer voldoet aan de systeemvereisten voor Windows 11. Over deze hardware-eisen vertellen we zo meer.

Wat is het verschil tussen Windows 11 en Windows 10?

Windows 11 heeft de kracht en beveiliging van Windows 10, maar dan met een opgefrist en modern uiterlijk. Windows 11 wordt geleverd met nieuwe tools, apps en geluiden. Met Windows 11 is het ook mogelijk om Android apps te downloaden. Daarnaast wordt het met Windows 11 makkelijker om te multitasken en virtuele desktops worden beter ondersteund. Het grootste verschil met Windows 10 zit in het design en de uitstraling, waarbij u en uw manier van werken centraal staan en aan alle details gedacht is. Onderstaande afbeeldingen geven een goed beeld van hoe Windows 11 eruit komt te zien.

 

Windows 11 upgrade designDesign van Windows 11

 

 

Wat zijn de hardware-eisen voor Windows 11?

Zoals eerder genoemd, is een upgrade naar Windows 11 alleen mogelijk wanneer uw computer voldoet aan de door Microsoft gestelde systeemvereisten. Binnenkort zal Microsoft een PC Health Check-app lanceren, waarmee direct duidelijk wordt of uw computer voldoet aan de vereisten voor Windows 11. Een computer moet minimaal aan de volgende eisen voldoen om naar Windows 11 te kunnen upgraden:

 • Processor: 1 GHz of sneller met 2 of meer cores op een compatibele 64-bits processor of SoC
 • Geheugen: 4 GB RAM
 • Opslag: 64 GB of groter
 • TPM: Trusted Platform Module versie 2.0
 • Systeemfirmware: Geschikt voor UEFI Secure Boot
 • Grafische kaart: Compatibel met DirectX12 of nieuwer met WDDM 2.0-stuurprogramma
 • Beeldscherm: High-definition (720p), groter dan 9” diagonaal en 8 bits per kleurkanaal
 • Internetverbinding: Microsoft-account en internet verbinding zijn vereist voor installatie van Windows 11

Moet u overstappen naar Windows 11?

Microsoft geeft aan Windows 10 tot 14 oktober 2025 te blijven ondersteunen, het is dus niet noodzakelijk om direct over te stappen naar Windows 11. Wanneer u Windows 11 geïnstalleerd hebt en de nieuwe omgeving toch niet bevalt, is er een nog een periode van tien dagen waarin teruggekeerd kan worden naar Windows 10 met behoud van de meegebrachte bestanden en gegevens. Ook na deze tien dagen is het nog mogelijk om terug te gaan naar Windows 10, maar dan moet er wel een back-up gemaakt worden en een schone installatie uitgevoerd worden.

Heeft u vragen over Windows 11 en wat deze upgrade voor u betekent?