Power Apps

PowerApps in de praktijk bij SDW Zorg

Inspiratie: nieuws

PowerApps in de praktijk bij SDW Zorg

  • Martijn Hendrikx
  • Leestijd: 5 minuten
  • 29-6-2020

PowerApps in de praktijk bij SDW Zorg

Power BI, Power Automate en PowerApps.. Power is een hot item! Maar wat kunnen deze diensten voor uw organisatie betekenen? In dit blog tonen wij u direct de toegevoegde waarde bij een van onze klanten: SDW Zorg.

De klantvraag

Ik spreek Guido van Leeuwen (Hoofd ICT bij SDW Zorg) over zijn PowerApps vraagstuk rondom ‘Book a Room’ van Microsoft. Het gaat om de bezetting van fysieke werkplekken. Vanwege COVID-19 kunnen niet alle flexplekken benut worden. Ook wil SDW Zorg voorkomen dat medewerkers onnodig reizen.

Realisatie van de PowerApp

De genoemde template van Microsoft: ‘Book a room’ kan voldoen aan de klantvraag. Echter zitten er wel wat haken en ogen aan die ik met Guido bespreek. PowerApps heeft als voordeel dat het snel te realiseren is en volledig op de wens van de klant gebouwd kan worden. We spreken af een geheel nieuwe applicatie te maken met PowerApps, met de Book a room template als inspiratie.

Met voorbeeldschermen afgestemd om de specifieke klantwensen startten we direct! De realisatie van de app duurde 2 à 3 dagen.

100% op maat

Gedurende de bouw van de app schakel ik continu met de klant. Schermen laat ik altijd al in een vroeg stadium zien. Dit voorkomt onnodig werk, omdat aanvullende klantwensen direct meegenomen kunnen worden. Zo bewaak ik dat de werkelijkheid minstens overeenkomt met de klantverwachting en het liefst natuurlijk de verwachting overtreft!

Benieuwd naar de app? Bekijk hieronder de demo.

Guido van Leeuwen (Hoofd ICT bij SDW Zorg) : “Net een demo van de app gegeven en ze vinden het geweldig.”

Resultaat: de klant focust zich weer, zonder zorgen, op zijn core business

Met een doorlooptijd van 2 weken van klantaanvraag tot live gang, hebben we een PowerApp gerealiseerd om de klant inzicht te geven in de bezetting van fysieke werkplekken. De klant is geholpen en kan zich weer focussen op zijn core business zonder zich nog druk te hoeven maken over het maximum aantal toegestane aanwezigen! Een tastbaar voorbeeld van de mogelijkheden van PowerApps.

Wat Power voor uw organisatie kan betekenen?

Heeft u een soortgelijke vraag of benieuwd naar wat Power voor uw organisatie kan betekenen? Neem gerust contact met ons op!

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!