Data beveiliging

Optimalisatie van onze datacenters: een continu proces

Inspiratie: nieuws

Optimalisatie van onze datacenters: een continu proces

  • Ciska van den Brink, Content Manager
  • Leestijd: 3 minuten
  • 14-03-2019

Een continue proces

In onze twee datacenters (Capelle aan de IJssel en Amsterdam) brengen wij uw belangrijkste ICT faciliteiten onder. Denk hierbij aan applicaties, bestanden, documenten en alle andere vormen van (big)data.

Dit doen wij o.a. door middel van:

  • Real-time data en screening van kritieke bronnen binnen uw netwerk,
  • een dagelijkse rapportage om cyberrisico’s te minimaliseren,
  • een jaarlijkse second opinion om onze inrichting te optimaliseren en om structureel te groeien.

 

Real-time data en screening van kritieke bronnen binnen uw netwerk

ADAudit Plus is een belangrijke IT-tool tegen datalekken en een must-have op het gebied van beveiliging. ADAudit Plus geeft ons real- time inzage in de beveiliging van Windows File Servers, mappenstructuur, verleende toestemming, rechten van gebruikers en toegang.

In de vorm van rapportages en dashboards hebben wij ieder moment inzicht in kritieke bronnen binnen het netwerk. Denk hierbij aan foutief ingevoerde wachtwoorden of een wijziging binnen rechten op bestanden. Alle bestaande accounts worden gemonitord. Is er vaak een verkeerd wachtwoord ingevoerd? Zijn er ineens veel rechten veranderd? Dan kan dit duiden op een potentiële hacker. Wij houden dit voor u in de gaten en nemen contact met u op om de kans op een datalek te minimaliseren. Een voorbeeld van deze monitoring:

Data optimalisatie

Dagelijkse rapportage om cyberrisico’s te minimaliseren

De tool die wij hiervoor gebruiken, is Tenable.IO. Dit is een toonaangevende automatische scanner van kwetsbaarheden. Door middel van deze uitgebreide en nauwkeurige scanner, kunnen we cyberrisico’s bekijken en beheren. En daarmee de organisatie van ons en die van onze klanten volledig beschermen. Middels deze tool vindt er elke dag controle plaats of er mogelijke kwetsbaarheden zijn. Elke ochtend ontvangen wij een rapport waarin staat hoe veilig onze hosting omgeving is. Door deze gegevens kunnen we preventief handelen en de kans op cyberrisico’s minimaliseren. Een voorbeeld van deze rapportage:

Gegevens optimalisatie

Een jaarlijkse second opinion om onze inrichting te optimaliseren en structureel te kunnen groeien

Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de wijze waarop data opgeslagen en beheerd moet worden. Om de inrichting van onze datacenters optimaal te houden, laten wij ieder jaar een second opinion uitvoeren. Hoe? Wij vragen een onafhankelijke IT-expert om met ons mee te kijken naar de inrichting van onze datacenters. Zo kunnen wij de beveiliging en beschikbaarheid beter maken, en de snelheid verhogen. Uit deze second opinion volgt een rapport met aanbevelingen over hoe wij onze groei kunnen stimuleren en aanpassingen structureel kunnen doorvoeren. Zo groeien wij samen met u verder en dragen wij bij aan het succes van onze klanten!

Maakt u nog geen gebruik van ons Datacenter? Maar wilt u uw data wel zorgeloos en veilig laten beheren? Wilt u IT ook inzetten om met uw organisatie te groeien naar de volgende stap? Neem contact met ons op en vraag naar onze dienstverlening!

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!