Historie DataByte

Het verhaal achter onze naam: DataByte

Inspiratie: nieuws

Het verhaal achter onze naam: DataByte

  • Ciska van den Brink
  • Leestijd: 4 minuten
  • 15-10-2020

Een knipoog naar het verleden

Een naam, het lijkt een vanzelfsprekendheid maar er schuilt natuurlijk een verhaal achter. Wat is ons verhaal? John Heijnen neemt u mee, terug naar de jaren ’80.

Heijnen Personal Computer Systems

1987, John Heijnen richt het huidige DataByte op vanuit de zolderkamer in zijn ouderlijk huis in Steenbergen. De 17-jarige ondernemer start met het schrijven van softwareprogramma’s en breidt zijn kennis van ICT snel uit. De werkzaamheden in die tijd vonden plaats onder de naam Heijnen PC Systems. De eerste computers die werden geassembleerd en verkocht, droegen in die tijd de naam HPC-computers (Heijnen Personal Computers).

 

Forse groei

De opeenvolgende jaren stonden in het teken van forse groei. De naam Heijnen PC Systems was teveel gekoppeld aan John als persoon. Het duurde niet lang voordat John in contact kwam met een Marketing goeroe. Samen gingen zij aan de slag.

Bits & bytes

Op een regenachtige dag in het weekend, weet John zich ruim 30 jaar na dato nog goed te herinneren, was het zover. Als 19-jarige jongen kreeg hij van zijn Marketing goeroe een A4tje en een balpen. De opdracht? Schrijf alle woorden op die in jou op komen en die te maken hebben met ICT of computers. Bits, bytes, pc, computers, data.. alle mogelijke woorden kwamen voorbij. Het doel van deze opsomming aan woorden? Een naam die goed in de oren klinkt én die samenvat waar de dienstverlening voor staat. Toentertijd waren dit enkel nog computers, maar stond service en klantgerichtheid al hoog in het vaandel.  De toenmalige slogan was niet voor niets, ‘Just a bit quicker’ en ‘HPC takes care of IT’.

De woorden die direct in het oog sprongen waren: Data en bits & bytes. Daaruit volgde de naam DataByte. Het verwerken van data door middel van bytes. Het voelde meteen als de perfecte combinatie en niet onbelangrijk: het klonk gelijk prettig in de oren!

30 jaar later

Ruim 30 jaar later staat de naam DataByte voor een succesvolle full-service ICT dienstverlening. ‘’De naam veranderen? Dat zal niet snel gebeuren’’, vertelt John. DataByte is een gevestigde naam in diverse branches en inmiddels uitgegroeid tot een sterke merknaam.

Ons logo: een knipoog naar het verleden

Zoals er een verhaal zit achter onze naam, zit er ook een verhaal achter ons logo. De kleurencombinatie van ons logo, Data in lichtgroen en Byte in donkergroen, weerspiegelt de overgang van de consumentenmarkt in de zakelijke markt in 1996. Onze knipoog naar het verleden.

DataByte

In ons logo hebben we twee beeldmerken: een blauw vierkantje en een blauw driehoekje. Het driehoekje is reeds onderdeel van ons logo sinds 1987, een tikkeltje nostalgie dus. Het blauwe vierkantje staat voor onze toekomst.

Wij zijn DataByte, wij geven ICT een gezicht. Al meer dan 30 jaar.

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!