Datamex en DataByte vormen strategische samenwerking

Inspiratie: nieuws

De volgende stap in de ontwikkeling van DataByte

  • John Heijnen
  • Leestijd: 5 minuten
  • 14-4-2021

Wij vormen een strategische samenwerking met onze Bredase collega Datamex!

Vorig jaar informeerde ik u dat wij onderdeel zijn geworden van de Interstellar familie. Een fantastische groep van tien autonome IT-ondernemingen met ieder hun eigen specialisatie. Door het bundelen van krachten en expertise, op het gebied van security, Cloud en collaboration zijn wij nog meer in staat gebleken om zowel onze bestaande als nieuwe klanten op het allerhoogste niveau blijvend te adviseren en ondersteunen.

Ik ben verheugd dat wij u op de hoogte mogen brengen dat wij strategisch gaan samenwerken met onze Bredase collega Datamex. Ook zij zijn vanaf vandaag onderdeel geworden van de Interstellar collectie. Een prachtig bedrijf met een rijke historie, loyale klanten en zo’n 40 gepassioneerde medewerkers, die net als onze collega’s in Steenbergen het klantbelang in alles centraal stellen. Bovendien hebben wij geconcludeerd dat beide organisaties zowel qua cultuur, bedrijfsvoering als klantbenadering dezelfde waarden hanteren. Vanuit het management van zowel DataByte als Datamex zijn wij overtuigd dat wij hierdoor nog slagvaardiger kunnen gaan opereren.

Over Datamex

Datamex is in 1983 opgericht door Jan Peters en in 2011 overgenomen door zijn zoon Rik. Datamex helpt klanten in het MKB om processen te automatiseren en de continuïteit van hun organisatie te waarborgen met innoverende geïntegreerde oplossingen. Datamex blijft zelfstandig en wordt met behoud van visie en strategie voortgezet door het huidige managementteam. Rik Peters, de huidige eigenaar van Datamex, treedt met de overname af.

Graag haal ik het citaat van Rik aan uit ons gezamenlijke persbericht: “Het feit dat we schouder aan schouder met DataByte optrekken, geeft mij het vertrouwen dat Datamex nog slagvaardiger wordt en ook haar toekomstige ambities blijft waarmaken.”

Wat betekent dit voor onze relaties?

Zowel Datamex als DataByte hebben in de afgelopen decennia een prachtige positie opgebouwd vanuit West-Brabant. Door deze alliantie zijn onze 130 IT-professionals nog beter in staat om onze relaties te begeleiden in het digitale tijdperk waarin IT-vraagstukken steeds uitdagender en complexer worden. Op deze manier verstevigen wij onze leidende positie in Zuid-Nederland. Daarnaast zal de uitgebreide expertise van Datamex op het gebied van Azure, MS365, het Microsoft Power platform, CRM, BI en adoptie ons helpen om voorop te blijven lopen en klanten in het MKB en de non-profit sector nog beter te ondersteunen.

Zo blijven wij relevant en streven wij ernaar om elke dag weer opnieuw de verwachtingen van onze gewaardeerde relaties te mogen overtreffen!

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Tags: