Jubileum DataByte

DataByte viert 30-jarig jubileum

Inspiratie: nieuws

DataByte viert 30-jarig jubileum

  • Daniëlle van Neerbos, Event Coordinator
  • Leestijd: 2 minuten
  • 07-09-2017

30 jaar jong

DataByte bestaat vandaag, 10 november 2017, precies 30 jaar. Iets dat erg bijzonder is voor een bedrijf in de automatiseringsbranche, want zolang bestaat deze branche nog niet. Oprichter John Heijnen werd op deze dag, dat tevens zijn verjaardag is, door zijn medewerkers in het zonnetje gezet en verrast met een speciaal bezoek van Burgemeester Van Den Belt.

Burgemeester Van den Belt sprak de woorden: “DataByte is niet weg te denken in de automatiseringsbranche in onze regio. Steenbergen is met recht niet trots, maar apetrots hierop. DataByte is een diamant in onze gemeente.”

Ook mededirecteuren John de Jongh, Ton Moerkens en Peter Bijker werden op deze bijzondere dag bedankt voor hun bijdrage aan het succes van DataByte. Na het dankwoord van John Heijnen was het tijd voor taart, iets waar DataByte medewerkers altijd erg van kunnen genieten.

Thuis wachtte er nog een leuke verrassing op onze collega’s en hun gezin. John Heijnen had gezorgd voor een prachtige blos bloemen en bedankkaartje.

Het 30-jarig jubileum is niet alleen vandaag, maar ook zaterdag 4 november goed gevierd. Toen vertrokken alle medewerkers, inclusief directie, voor een bedrijfsuitje naar de koepelgevangenis in Breda. Hier werd het spannende spel ‘Prison Escape gespeeld. Een bijzondere ervaring!

De geschiedenis van DataByte
Op 17-jarige leeftijd richtte John Heijnen DataByte op. Hij deed dat vanaf zijn zolderkamer in zijn ouderlijk huis in de Van Bredastraat in Steenbergen. Op zaterdagen laadde hij zijn auto vol met computers om vele gezinnen blij te maken met hun eerste pc. Het succes was ongekend en al snel ontstond de computerwinkel, eerst aan de Zilverhoek 5. DataByte kwam in 1995 al in aanraking met de zakelijke markt door succesvol PC-privé projecten op te starten. De groei zette door en daardoor kon DataByte in 2003 het huidige pand aan de Drukkerij 3 betrekken. In 2004 besloot John zijn bedrijf voor tweederde te verkopen en werden Ton Moerkens en John de Jongh mede-eigenaren van DataByte. Dit bleek een goede beslissing want de groei zette onverminderd door. In 2014 is DataByte zich volledig gaan richten op de zakelijke markt en ontstond de samenwerking met Informatique.

Tegenwoordig werken we met meer dan 85 collega’s dagelijks om de klantverwachtingen te overtreffen. Voor ons is dat het recept voor loyale klanten.

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!