Cyber Security Event

Cyber Security Event 2022!

Inspiratie: nieuws

Meer dan 50 organisaties bezochten ons Cybersecurity Event!

  • Thijs Zantboer
  • Leestijd: 2 minuten
  • 29-11-2022

Terugblik op het Cyber Security Event

Donderdagavond 17 november zat het DataByte-plein vol met ondernemers en IT-managers uit verschillende branches. In samenwerking met Datamex organiseerde wij het Cybersecurity Event om klanten bewust te maken van de impact die een cyberaanval kan hebben op een organisatie en ondernemer.

Donderdagavond 17 november zat het DataByte-plein vol met ondernemers en IT-managers uit verschillende branches. In samenwerking met Datamex organiseerde wij het Cybersecurity Event om klanten bewust te maken van de impact die een cyberaanval kan hebben op een organisatie en ondernemer.

Vanaf 17:00 uur mochten wij de gasten ontvangen op onze locatie in Steenbergen. Zij werden ontvangen onder het genot van een heerlijk buffet. Directeur Peter Bijker trapte vervolgens het Cybersecurity Event af met een voorwoord en stelde de gastprekers Xander Koppelmans, Joost Gijzel en Michiel Swaans voor.

Het woord was eerst aan keynote speaker Xander Koppelmans, een ondernemer die geraakt is door een cyberaanval. Sinds 1991 was hij eigenaar van een communicatie en productiehuis. Het ondernemen ging Xander goed af. Hij had 8 vaste werknemers in dienst en 30 parttimers, daarnaast had hij 1200 relaties en 400 vaste klanten. Kortom Xander was een kerngezonde ondernemer. Totdat hij op 2 april 2015 tijdens een doodnormale werkdag plots zijn bestanden zag verdwijnen, deze dag veranderde Xanders leven compleet. De zaal werd muisstil toen hij vertelde welke gevolgen de hack niet alleen op zijn zakelijke leven heeft gehad, maar ook grote gevolgen heeft gehad op zijn privé.

Na het aanhoren van het indrukwekkende verhaal van Xander kwam Joost Gijzel aan het woord, head of Incident Response Team van DataExpert. Hij lichte de gasten in over de werkwijze van hackers. Achter een hack zit vaak niet een kleine crimineel, maar hele organisaties die professioneel ingericht zijn. Joost vertelde over zijn team en de werkzaamheden die zij verrichten, waaronder de onderhandeling met een hacker maar ook over de ingang waardoor een hacker binnen kan komen.

Michiel haakte hier perfect op in door meer technische kennis te geven, onder andere over het NIST Cybersecurity Framework. Dit framework helpt bedrijven hun cyberbeveiligingsrisico’s te begrijpen, beheren en verminderen, om zo hun gegevens te beschermen. Vervolgens ging hij over op het Zero Trust Principe, hierbij wordt niet vertrouwd op het bestaan van een ‘veilig intern netwerk’. Er wordt uitgegaan van segmentering en een opdeling gemaakt van verschillende kleine beveiligde netwerken.

Joost koppelde terug op het technische verhaal van Michiel met als hoofd vraag hoe je als ondernemer of IT-manager moet reageren op het moment dat je bent gehackt. Preventie is namelijk heel belangrijk, maar het is ook van groot belang dat er een responseplan klaar ligt.

Als afsluiting kwam Peter Bijker aan het woord. Hij had een leuke verrassing voor alle aanwezigen van het event, namelijk de ‘Gouden boekenlegger’. Iedere gast kreeg bij de uitgang een tasje met daarin het boek ‘Ik weet je wachtwoord’. Tussen alle boeken waren twee gouden tickets verstopt, de vinders hebben een gratis Recovery & Response Review gewonnen onder het genot van een heerlijk diner.

Tijdens een Recovery en Response Review gaan Michiel Swaans en collega’s dieper in op de onderwerpen van het cybersecurity event, met betrekking tot de specifieke situatie van uw organisatie. Hierbij kijken zij hoe goed uw organisatie momenteel beschermt is en welke maatregelen u nog kan nemen. Op basis van deze informatie brengen zij een advies uit tijdens een persoonlijk gesprek.
Wilt u weten hoe uw organisatie ervoor staat? Plan dan nu een Recovery & Response Review in en kom er achter.

Security Event
Security Event
Security Event
Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!