AVG compliancy

Bijna 1 jaar AVG: Zo brachten onze klanten beveiliging en werkbaarheid in balans

Inspiratie: nieuws

Bijna 1 jaar AVG:

Zo brachten onze klanten beveiliging en werkbaarheid in balans
  • Martijn Brinkman, Innovatie Manager
  • Leestijd: 3 minuten
  • 17-05-2019

Bewustwording rond AVG groeit.

De bewustwording rond de AVG groeit. Steeds meer ondernemers weten dat de AVG er is en dat er eisen gesteld worden aan de verwerking van persoonsgegevens. Deze bewustwording over cyber criminaliteit groeit door berichten in de media. Bewustwording groeit en risico’s met betrekking tot veiligheidsincidenten (verliezen van bedrijfsgevoelige informatie, gezichtsverlies, boetes en imagoschade) worden steeds tastbaarder. En daarmee ook de druk om te voldoen aan de wetgeving.

‘’ Circa 117.000 gelekte cv’s van UWV mogelijk in handen criminelen’’

‘’AP legt Uber boete op voor te laat melden datalek’’

‘’Zorgverzekeraar Menzis krijgt privacyboete van 50.000 euro’’

De AVG een hele onderneming? Niet met de juiste tools en expertise!

De bewustwording is daar. Maar hoe begint u aan iets wat een hele onderneming lijkt te zijn? De volgende vragen worden regelmatig aan onze consultants gesteld: ’’Hoe kan ik met zo min mogelijk aanpassingen en inspanning aan de AVG voldoen? Wat zijn de minimale eisen waar ik als ondernemer aan moet voldoen? En hoe houd ik het vooral werkbaar voor al mijn medewerkers?’’ Wij bieden een passend advies en een breed scala aan oplossingen. AVG compliant worden, dat vraagt maatwerk en expertise!

Onze dienstverlening: concreet, begrijpelijk en toepasbaar

De oplossingen die wij bieden zijn toepasbaar. Wij maken de AVG niet ingewikkelder dan hij al is, maar vertalen deze wetgeving naar tastbare handvaten. Met deze handvaten maken wij de bewustwording in uw organisatie groter. In fase 3 van ons IT Security Maturity Model bieden wij een beveiligingsbeleid. In dit beleid staan concrete beveiligingsrisico’s en met onze awareness trainingen in fase 4 helpen wij u en uw medewerkers om dit beveiligingsbeleid ook daadwerkelijk na te leven. Stap voor stap nemen wij u mee in het in balans houden van beveiliging en werkbaarheid.  Ons beleidsplan is praktisch en uitvoerbaar, juist daar ligt onze kracht! Onze AVG specialist Martijn Brinkman vertaalt de wetgeving naar praktische handvaten, waardoor u weet waar u aan toe bent en de hele onderneming ineens behapbaar wordt.

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Groei, net als onze andere klanten, stap voor stap naar volledige AVG Compliancy

Verschillende klanten gingen u het afgelopen jaar al voor. Door het aanbieden van het hele pallet aan benodigdheden, ontzorgen wij onze klanten om AVG proof te worden. Heeft u op dit moment bijvoorbeeld een Excel sheet waarin u zelf zaken probeert vast te leggen? Maar komt u erachter dat dit onvoldoende werkt? Wij helpen u naar de volgende stap in uw volwassenheid binnen het IT Security Maturity model. In dit specifieke geval kunnen wij u onze software ScopeDesk aanbieden. Dit is een handige tool voor registratie verwerkingen. Zo komt u in fase 5 van ons model en groeit u naar volledige AVG compliancy.

Ook de risico’s verkleinen en de AVG toepasbaar maken? Wij adviseren u graag!

Neem contact op door te mailen naar consultancy@databyte.nl

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!