Inloggen zonder wachtwoord

Inspiratie: kennisbank

Inloggen zonder wachtwoord

• Marjella van Meer
  • Leestijd: 2 minuten
  • 06-10-2021

Inloggen zonder wachtwoord op Windows

Hoe veel verschillende wachtwoorden zijn er binnen uw organisatie? Hoe vaak vergeten medewerkers deze wachtwoorden? Wanneer moeten deze wachtwoorden aangepast worden? Waar worden de wachtwoorden genoteerd?
Al met al zorgen wachtwoorden niet altijd voor een veilige en werkbare omgeving. Tijd om wachtwoorden te vergeten en over te stappen naar passwordless sign-in!

Het gevaar van inloggen met wachtwoorden

Ooit wel eens iemand gehoord die van wachtwoorden houdt? Buiten hackers zullen dit waarschijnlijk niet veel mensen zijn. Wachtwoorden zijn vaak moeilijk te verzinnen en te onthouden, maar makkelijk te hacken. Er zijn veel verschillende manieren waarop hackers wachtwoorden achterhalen. Als ze eenmaal toegang hebben tot uw omgeving, kunnen zij processen en systemen verstoren. Zo’n aanval kan een grote impact hebben op uw organisatie, het is dus slim om het risico zoveel mogelijk te beperken met goede beveiliging.

Waarom overstappen naar inloggen zonder wachtwoorden?

Waarschijnlijk weet u al dat inloggen met enkel één wachtwoord niet de meest veilige optie is. Steeds meer organisaties werken daarom met multifactor authenticatie (MFA). Dit biedt een betere beveiliging, maar er is vaak alsnog een wachtwoord nodig. Ook kost deze manier van inloggen medewerkers meer moeite, omdat ze verschillende stappen moeten doorlopen voordat ze aan de slag kunnen in systemen. Inloggen met MFA is een veilige optie, maar niet altijd gebruiksvriendelijk. Hoe fijn zou het zijn om op een veilige én gebruiksvriendelijke manier in te kunnen loggen? Het is mogelijk met passwordless sign-in!

Inloggen zonder wachtwoord

In eerste instantie klinkt inloggen zonder wachtwoorden misschien onveilig, maar het is juist één van de beste manieren om uw ICT-omgeving te beveiligen. In plaats van het invoeren van een wachtwoord wordt er met Microsoft Authenticator ingelogd door middel van biometrische gegevens of een pincode. Door in te loggen met een vingerafdrukscanner of gezichtsherkenning krijgen medewerkers toegang tot alle apps en gegevens die geïntegreerd zijn met de Microsoft Authenticator app. Hoe dit aanmeldingsproces precies verloopt en waarom het één van de veiligste manieren is om in te loggen, vertellen we u in onze whitepaper.

Inloggen zonder wachtwoord introduceren binnen uw organisatie

Inloggen zonder wachtwoorden is dus de verificatiemethode van de toekomst. Het kan voor medewerkers best een stap zijn om wachtwoorden voorgoed te vergeten en over te stappen naar een nieuwe manier van inloggen. Toch levert de overstap naar inloggen zonder wachtwoorden de organisatie veel op. Weten hoe u de overgang naar een wachtwoordloze organisatie succesvol laat verlopen? Lees dan de whitepaper passwordless sign-in, waarin we dieper ingaan op dit onderwerp en concrete tips geven voor de overstap naar inloggen zonder wachtwoorden binnen uw organisatie.