Zero trust

Zero trust

Inspiratie: kennisbank

Zero trust beleid

  • Kai Heshof
  • Leestijd: 2 minuten
  • 29-09-2021

Het belang van zero trust

Het aantal cyberaanvallen en cybercriminelen neemt toe, daarnaast is de ICT-structuur van veel organisaties een stuk complexer geworden. Deze combinatie zorgt ervoor dat organisaties zich steeds beter moeten wapenen tegen cyberaanvallen.
Tijd om aan de slag te gaan met zero trust! Alles over zero trust en de implementatie hiervan leest u in deze blog.

Wat is zero trust?

Zero trust is een beleid dat uw gegevens, applicaties, apparaten en alles wat zich in het netwerk van uw organisatie bevindt, beschermt tegen bijvoorbeeld cyberaanvallen. Zero trust zorgt ervoor dat de beveiliging is uitgestrekt over alle domeinen van uw organisatie. Hierdoor kunnen alle medewerkers binnen uw organisatie zo veilig mogelijk aan het werk.

Cybercrime voorkomen met zero trust

Veel organisaties zijn nog niet voorzichtig genoeg als het gaat  om cybercrime. “Dat gebeurt mij toch niet!” of “Medewerkers van ons bedrijf klikken toch nooit op een verkeerde link”. Er vindt echter iedere 39 seconden een cyber- of DDoS-aanval plaats. De kans dat uw organisatie ooit in aanraking komt of is gekomen met cybercriminelen is dus groot. Een groot deel van deze aanvallen is tegen te houden met het zero trust beleid. Het is daarom verstandig om met zero trust te gaan werken.

Gevolgen van cybercrime

De gevolgen van cybercrime zijn vaak negatief en kunnen een vervelende stempel drukken op uw organisatie. Zo kunt u eens nadenken over de onderstaande punten, want wat gebeurt er als er door cybercrime:

  • Belangrijke klantgegevens uitlekken?
  • Bedrijfsgegevens kwijt of verloren gaan?
  • Medewerkers lange tijd niet in bepaalde systemen kunnen?

Door uit te gaan van het zero trust principe en altijd controles op te stellen voor apparaten en personen binnen uw netwerk, vermindert u de kans op een aanval en daarmee dus alle negatieve gevolgen daarvan.

Zero trust introduceren binnen uw organisatie

Werkt uw bedrijf nog niet met zero trust? Dan leggen wij u graag uit waarom een organisatie in deze tijd eigenlijk niet meer zonder kan.

In onze whitepaper duiken we samen met u de diepte in over ICT-security en het zero trust beleid om uw organisatie zo veilig mogelijk te laten functioneren. Geef cybercriminelen geen kans en kies voor zero trust!

Download whitepaper ICT-security