Welke thuiswerkfaciliteiten kunnen u helpen?

Inspiratie: kennisbank

Welke thuiswerkfaciliteiten kunnen u helpen?

• Martijn Brinkman, Innovatie Manager
  • Leestijd: 5 minuten
  • 17-3-2020

Thuiswerkfaciliteiten

Als gevolg van het coronavirus en het daaropvolgende advies van het RIVM, werken steeds meer mensen vanuit huis. Wij informeren u graag over de mogelijkheden om thuis te werken.

Natuurlijk kan niet iedereen thuiswerken, denk aan onze harde werkers in de zorg of de collega’s in cruciale productieprocessen. Is het voor uw organisatie wel mogelijk om (grotendeels) thuis te werken, maar is de techniek niet toereikend? In dit blog reiken we u een aantal mogelijkheden aan.

Heeft u aanvullende vragen en bent u klant bij DataByte, neem dan contact op met onze Servicedesk. Bent u momenteel nog geen klant? Dan kunt u contact opnemen via onze contact-pagina.

Tweewegauthenticatie

Om toegang te krijgen tot uw organisatiegegevens is in vrijwel iedere situatie een aanvullende verificatiemethode, zoals een (soft)token, vereist. Deze aanvullende verificatiemethode is een essentieel onderdeel van de informatiebeveiliging van uw organisatie. In relatie tot het verwerken van persoonsgegevens is deze methode zelfs verplicht (AVG – Passende beveiligingsmaatregelen).

Deze authenticatie wordt in steeds meer situaties gefaciliteerd door de Microsoft Authenticator, een app voor op uw smartphone. Indien medewerkers niet over een (zakelijke) smartphone beschikken, of geen zakelijke applicaties wensen te installeren op hun privé telefoon, is het ook mogelijk om een SMS of telefonische verificatie te activeren.

Heeft u op dit moment al voor enkele collega’s thuiswerken, met tweewegauthenticatie, verzorgd? Dan kunt u dit eenvoudig uitbreiden.

Gebruik van Office applicaties

Indien u op dit moment gebruikmaakt van Office365 kunnen uw medewerkers Office thuis installeren. Iedere medewerker met een licentie Office365 licentie mag Office op vijf apparaten installeren. Beschikken medewerkers niet over een zakelijke laptop? Dan kunnen zij (indien ze daartoe bereid zijn) op een privé device vanuit huis werken, zonder additionele kosten.

Wanneer u ook gebruikmaakt van Microsoft diensten zoals SharePoint, is de toegang tot uw bedrijfsgegevens geregeld. Via uw Office365 licentie kunt u, na authenticatie, vanaf afstand gemakkelijk bij benodigde gegevens. Werkt u vanaf een lokale server? Dan kan er in vrijwel iedere situatie een VPN- verbinding gerealiseerd worden.

Microsoft Teams

Zonder aanvullende tools is thuiswerken in veel situaties een behoorlijke uitdaging. Vergaderingen, zonder naar dezelfde informatie te kijken of elkaar te zien, is minder efficiënt en interactief. Microsoft Teams geeft u de mogelijkheid om met collega’s te chatten, videobellen, gegevens te delen of het scherm te delen. Dit alles via een beveiligde verbinding.

Microsoft Teams is opgenomen in de volgende licentievormen;

• Office365 Business
  • Office365 F1 of hoger
  • Microsoft365 Business
  • Microsoft365 F1 of hoger

Indien u momenteel uitsluitend gebruik maakt van een lokale Office installatie, vanuit Office365 dan kan Teams eenvoudig als aanvullende dienst worden toegevoegd.

SonicWall VPN verbindingen

Indien het voor thuiswerken noodzakelijk is om een Sonicwall VPN verbinding te realiseren, kan in veel gevallen het aantal gelijktijdige VPN verbindingen worden verhoogd. Het aantal gelijktijdige sessies wordt door middel van een software licentie beperkt tot het afgenomen aantal. De fysieke apparatuur heeft in veel gevallen voldoende capaciteit voor meer gelijktijdige verbindingen.

Alle werkzaamheden kunnen wij remote voor u uitvoeren

De werkzaamheden, welke benodigd zijn voor het realiseren van één van de bovenstaande oplossingen kan volledig remote worden uitgevoerd. Dit geldt ook voor andere diensten zoals het beheer van uw (Cloud) omgeving.

Indien u gebruik wilt maken van één van de bovenstaande diensten of vragen heeft over mogelijkheden rondom thuiswerkfaciliteiten, kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!